תהיה לגבי המשך טיפול לאחר קולונסקופיה

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

16/11/2021 | 03:14 | מאת: אנונימית בת 23

שלום רב לכולם. מזה כ3 שנים סובלת משלשולים ריריים, בין 4-20 פעם ביום. לפני כחצי שנה הופיע דמם בפעם הראשונה והופניתי לבדיקת פרקטולוג. בדיקת נגיפים, טפילים, רעלנים, crp וCD TOX תקין. ללא ירידה במשקל. מעשנת 3 שנות קופסה. בנוסף- אפטות וכאבי בטן באופן קבוע, כאבים והתכווצויות בעיקר לאחר ארוחה, והתחילו דלקות פרקים (בעיקר ברכיים, לפעמים מרפקים, אצבעות בידיים, כולל אודם ונפיחות), אין היסטוריה משפחתית. בבדיקה הפרקטולוגית אמרה שהיא רואה פרוקטיטיס + טחורים פנימיים והפנתה לגסטרואנטרולוג. קלפרוטקטין 220, ASCA 72, מחסור בB12 ואנמיה קלה.לא היו ממצאים בUS והופנתי לבדיקת קולו וגסטרו. ביצעתי את ההנחיות להכנה במדויק אך נכתב בסיכום שההכנה גרועה (3 בסולם בוסטון), וציינו שלא היה ניתן להגיע להכנה טובה. סוכם שבמגבלות הבדיקה הכל נראה תקין ונלקחו דגימות ביופסיה, טרם הגיעו התוצאות. ההמלצה הייתה לחזור לרופא המטפל, התור הוא בעוד כמה חודשים. שוקלת ללכת לרופא באופן פרטי בהתאם לתשובתכם. השאלות שלי הן כאלו - האם זה שולל סופית מחלת קרוהן/קוליטיס? האם אין צורך בבדיקת המעי הדק בעזרת קפסולה או לחזור על הבדיקה? מה יכולה להיות הסיבה לתסמינים שלי ביחד עם הממצאים בבדיקות הדם?ואיך הייתם ממליצים שאמשיך מכאן בהנחה שהביופסיה תקינה?

שלום רב על פי הסמפטומים שאת מציינת וממצאי המעבדה עולה חשד לתהליך דלקתי במעי. קולונוסקופיה בדרגת הכנה כזו לא יכולה לשלול שום ממצא בדרגת ביטחון גבוהה, ולהערכתי יש לחזור על הבירור עם הכנה טובה יותר. במידה וקולונוסקופיה תהיה תקינה ובדיקות המעבדה עדיין יצביעו על תהליך דלקתי פעיל (לא משהו שחלף) אז יהיה מקום לברר גם את המעי הדק. תרגישי טוב ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס