רפאסל - למחלת קוליטיס

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

06/12/2021 | 14:23 | מאת: יעל

שלום רב, התחלתי בטיפול של 2 כדורי פסיליום כל ערב, וכן 2 כדורי רפאסל שעלי לקחת כל תחילת חודש למשך 7 ימים. האם הרפאסל זה כמו אנטיביוטיקה שיש להקפיד על אופן השימוש שהונחתי לקחת , או שאני יכולה מידי פעם לקחת 2 כדורים פחות מ-7 ימים ,או לחילופין רק כדור אחד במקום שניים במשך מספר ימים מתוך ה-7 ימים. כ"כ איך הכדור הזה אמור להועיל. בתודה מראש וכל טוב

שלום רב טיפול ברפסל שניתן לקוליטיס כיבית הינו טיפול קבוע שניתן מידי יום במינון שנע בין 2-4 גר ליממה. הטיפול ניתן לרוב בצום- שעה לפני אוכל או שעתיים לאחר ארוחה. זהו לא טיפול אנטיביוטי אלא טיפול בעל השפעה אנטי דלקתית שמשפיע על דלקת במעי הגס מסוג קוליטיס כיבית ומביא להפוגה בדלקת. תרגישי טוב ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס