טיפול בקרוהן וחוסר בהירות לגבי הנחיות

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

29/11/2021 | 10:38 | מאת: שושי

שלום בני בן ה 19.5 אובחן רק בשבוע שעבר כחולה קרוהן. התחיל טיפול ב 40 מ"ג פרדניזון ל- 10 ימים וירידה הדרגתית. כשיגיע ל-15 מ"ג עליו להתחיל לקחת במקביל גם פנטסה. הפרופסור רשם גם נרות פנטסה ( כי יש לבן גם כיבים בפי הטבעת) השאלה האם אפשר לקחת נרות במקביל ל 40 מ"ג פרדניזון? או שגם עם הנרות צריך להמתין לירידה ההדרגתית בפרדניזון עד ל 15 מ"ג? מה המינון של נרות פנטסה?

שלום רב ניתן לקחת נרות פנטסה במקביל לטיפול בפרדניזון. מינון הנרות הוא 0.5 גר או 1 גר . מינון פנטסה בכדורים או בגרנולות (דרך הפה) הוא 4 גר ליממה. בברכה ד״ר שניר

30/11/2021 | 10:31 | מאת: שושי

תודה רבה האם זה נורמלי שלאחר כשישה ימי טיפול (40 מ"ג פרדניזון ליום) עדיין יהיו לו כאבי בטן מדי פעם?

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס