סימזיה או סטלרה האם אותה יעילות לקרוהן

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

28/02/2022 | 11:48 | מאת: מאירה

בעבר קיבלתי רמיקייד והפסקתי, הרופא המטפל ממליץ כעת על סימזיה אולם רופאה אחרת אמרה לי שמנסיונה סימזיה חלשה מרמיקיד ויומירה ועדיף סטלרה מה לדעתך מומלץ לי לעשות

שלום רב סימזיה הינה תרופה ביולוגית הפועלת במנגנון חסימת TNF כשם שפועלות רמיקייד והומירה. סטלרה היא תרופה ביולוגית החוסמת מנגנונים דלקתיים אחרים. לא נעשה מחקר אשר השווה באופן ישיר בין שני התכשירים שאת שואלת לגביהם כך שאין תשובה ברורה על השאלה הזו. הסיכוי לתגובה טובה לתכשיר נוסף באותו מנגנון שכבר קיבלת תלוי באופן התגובה לתכשיר הראשון ולסיבה שהטיפול הופסק- האם הפסקת להגיב? מדוע הפסקת להגיב? האם נוצרו נוגדנים כנגד התרופה (רמיקייד) וכו.. בהנחה שהפסקת להגיב לטיפול שניתן לך ברמיקייד ללא עדות ליצירת נוגדנים לתרופה, יש הגיון לתת תכשיר שעובד במנגנון אחר כגון סטלרה. בהצלחה ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס