קרוהן עם מעי רגיש משמעותי

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

19/12/2021 | 20:36 | מאת: גלעד

שלום אני בן 47 לפני 6 שנים היה לי זיהום בבטן ( תרבית חיובית לשיגלה ) שלא טופל אנטיביוטית. שבוע שלשולים. לאחר מכן המשכתי לסבול במשך חודשים מכאבי בטן מכל מיני מאכלים. בדיקות היו תקינות ואמרו לי שזה מעי רגיש שאחרי זיהום. במשך כמה שנים הלכתי וירדתי במשקל. במקביל בשנתיים האחרונות החלה התרוקנות איטית של הקיבה שמאוד החמירה באחרונה ומצליח לאכול ממש מנות קטנות אחרת מתחילה בחילה וכאבים וכו'. באחרונה הוחלט לבדוק שוב ובוצע קפסולה וראו שיש קצת דלקת על רירית המעי ומסתבר שיש גם קצת קרוהן. קלפרוקטין נע באיזור 150-300 בדיקות כימיה ספירה תקינות. CRP תקין. לאור הירידה במשקל ל BMI=14 ֱ! הומלץ פורמולות. ניסיתי כמה שגרמו לכאבי בטן. רק מודולן לא גורם לכאב בטן אבל גורם לניפוח משמעותי של הבטן שלוחץ על בקע. הגסטרו בקופה אמר לי שאם לא נצליח עם פורמולה אהיה חייב TPN לכן חייב להצליח. רציתי לשאול אני רוצה להמשיך לנסות מודולן אבל שזה לא ינפח מאוד את הבטן. האם לדעתך אנזימים כמו של אלטמן ואחרים יכולים לסייע ולהקל את התגובות במעי? אם לא האם ריפקיסימין יכול לסייע עם לקיחת מודולן? תודה רבה

שלום רב אפשר בהחלט לנסות לשלב התערבויות נוספות בשילוב עם מודולן שאתה נוטל. מציעה שתנסה כל פעם התערבות אחת בנפרד על מנת לבחון את השפעתה. בשל המגבלה התזונתית המשמעותית שאתה מציין אתה צריך להיות במעקב מסודר של מכון גסטרו המשלב מרפאות מקצועיות שונות כולל מרפאת תזונה, מרפאת נוירוגסטרו המתעסקת עם הפרעות תפקודיות של מערכת העיכול. תרגיש טוב, ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס