איזה תרופה אפשר לתת אחרי הרבה בלאגן..בשביל לקבל איכות חיים

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

01/02/2022 | 10:49 | מאת: אור

הבת שלי מגיל 10 עם קרוהן קיבלה רמיקייד שנתיים וחצי עשינו הפסקה של 4 שנים היתה רימסייה עם התפרצות קלות עד לפני שנתיים נכנסה להתקף שלא נגמר עד עכשיו חזר חזרנו לגסטרו קיבלה רמיקייד ועם תופעות לוואי של קוצר נשימה ופריחה הפסקנו . הוא המליץ לנו על אינטיביו אנחנו מעל חצי שנה של טיפול של אינטיביו ואין אין מענה עדיין עם יציאות דמיות כאבי בטן מה לעשות?? שנה שעברה בקולנוסקפיה אובחנה שיש לה דלקת קרוהן קוליטיס ואנחנו לא יודעים מה לעשות איזה טיפול לתת עכשיו?? מציינת שוב שעם הטיפול האנטיביוטי גם יותר גרוע ממשיך לה כאבי בטן יציאות דמיות ריריות דם כל הזמן מה יש להציע לה נשמח?? הרופא לא נותן מענה כלכך..

שלום רב יש אופציות טיפוליות שונות אותן יש להעריך בהתאם לחומרת הדלקת ולתגובה שהיתה או לא היתה לתכשירים קודמים. קיימות תרופות נוספות נוגדות tnf (בדומה לרמיקייד), תרופה ביולוגית בשם סטלרה. לעיתים יש אפשרות לטיפול במסגרת מחקר קליני. מציעה שתפני לרופא גסטרו מטפל לצורך הערכת מצב עדכנית, לוודא האם יש מקום למצות טיפול נוכחי ובמידה ולא מה האפשרויות להחלפת טיפול בהתאם למצב. הרבה בריאות, ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס