קרוהן................

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

25/02/2022 | 01:48 | מאת: יעל

שלום, קראתי במאמר באתר MIOK את המשפט הבא: "יש תיאוריות שגורסות כי מחלת קרוהן נגרמת על ידי חדירה של וירוס או חיידק למערכת העיכול, אשר מפעילה תגובה של מערכת החיסון" האם ניתן להסיק מכך שקרוהן כן עלולה להיות מדבקת?

שלום רב מחלת קרוהן היא מחלה דלקתית כרונית של מערכת העיכול אשר הגורמים התורמים להופעתה הינם משולבים וכוללים גורמים סביבתים כגון תזונה ועישון, שינוי בהרכב החיידקים במערכת העיכול, פגיעה ביכולת ההגנה של רירית המעי ובעת חשיפה לגירויים, לרבות גורמים זיהומיים- הופעת תגובה לא תקינה של מערכת החיסון הגורמת לדלקת לא נשלטת. אך הדלקת שנגרמת כתוצאה מאותם טריגרים איננה זיהומית ואינה מדבקת, אלא מצריכה מתן טיפול אנטי דלקתי על מנת לרסן את תגובת מערכת החיסון. בברכה ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס