שאלה בקשר להפסקת סטרואידים

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

16/01/2022 | 09:43 | מאת: סיון

היי. בעוד מספר ימים אמורה בשעה טובה (בהוראת הרופא המטפל כמובן) לסיים עם הפרדניזון לאחר 9 חודשים. כרגע אני במינון 2.5 מ"ג. השאלה שלי - האם זה בסדר להפסיק במינון שכזה? לא היה צריך לרדת עוד במינון, ל- 1 מ"ג למשל, לפני שמפסיקים סופית? (אני במינון של 2.5 מ"ג 3 שבועות)

שלום רב קצב הירידה תלוי במינון שלקחת ובמשך הזמן שלקחת אותו. במידה וטופלת במשך 9 חודשים הירידה צריכה להיות מאוד הדרגתית על מנת למנוע תופעות גמילה מסטרואידים עם הפסקת הטיפול. אם היית זמן ממושך על מינון 2.5 מג, ניתן ליטול שבוע נוסף יום כן יום לא לסירוגין מינון זה ואז להפסיק במידה והכל תקין. לחילופין להפחית את המינון ל1 מג לשבוע נוסף ואז להפסיק. תרגישי טוב ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס