האם צריך לקחת טיפול

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

03/11/2021 | 18:56 | מאת: גדי

שלום דוקטור .בשל תחושת דחיפות ביציאות ושלשול דמי הופניתי לקולונוסקופיה שם נמצא רירית אטומה עם מספר אפטות ובפתולוגיה נכתב שיש קוליטיס כרונית פעילה שמתאימה לIBD ללא גרנולומות .בנתיים התסמינים פסקו לחלוטין אבל למרות זאת הרופא רוצה שאתחיל בטיפול ביולוגי .האם אני צריך לטפל ? תודה רבה

שלום רב מחלת מעי דלקתית הינה מחלה כרונית אשר אינה חולפת מעצמה אך יכולות להיות תקופות בהן המחלה פחות פעילה. הדרך להעריך את הפעילות שלה הינה על ידי הערכת הסמפטומים ובנוסף על ידי בדיקות דם צואה ובדיקות אנדוסקופיות. יתכן שלמרות שאתה מרגיש טוב יותר יש עדיין עדות בבדיקות נוספות לפעילות דלקתית של המחלה ולפיכך הומלץ על טיפול. מציעה שתפנה לרופא מטפל לדון איתו לגבי ההמלצות שנתן. בברכה ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס