נרות אביטרן לחולה קרוהן האם מותר

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

13/01/2022 | 13:28 | מאת: עידן

שלום רב, מזה כחודש אני סובל מפצע בפי הטבעת שלא עובר, הפרויקט וליד הביא לי משחה וכן נרות אביטרן, מקריאה של העלון הופתעתי לגלות שלחופי קרוהן אסור להשתמש בנרות אלו. אני סובל מכאבים ממושכים וארצה לדעת הרם מותק או אסור להשתמש ? תודה.

שלום רב נרות אביטרן מכילים חומר פעיל ממשפחת תרופות אנטי דלקתיות שאינן סטרואידים (NSAIDS), שעלול להחמיר תסמיני מחלה לחולים עם מחלות מעי דלקתיות, אך החומר הפעיל מנטילת נר פחותה מנטילת כדור. מציעה שתוודא שהפרוקטולוג המטפל מודע למחלת הרקע, ועדיין ממליץ על תכשיר זה. במידה ומדובר בפיסורה, הטיפול לרוב הוא בתכשירים מקומיים המשפיעים על השרירים הטבעתיים כגון משחת אנטרולין, בשילוב עם מרככי צואה בברכה ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס