מינון פרדינזון לבת 14

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

16/02/2022 | 20:23 | מאת: מתבגרת

התפרצות ראשונה של קוליטיס כיבית בגיל 14. קולונוסקופיה הראתה דלקת בדרגה בינונית. התחילה 40 מג. אחרי שבוע החלמה כמעט כללית. הנחיות שקיבלנו להמשיך עוד 3 שבועות ב 40 מג ואחכ ירידה של 5 מג כל חמישה ימים. ובמקביל להפחתה להתחיל רפאסל מאוד היינו רוצים להפחית את הסטרואידים בקצב מהיר יותר... האם יש אופציות אחרות?

שלום רב שמחה לשמוע שחל שיפור מהיר במצב. על מנת שלא תהיה התלקחות מהירה לאחר הפחתה מהירה מידי במינון הסטרואידים מומלצת הפחתה הדרגתית במינון עד להפסקה. ניתן לקצר את משך הזמן שאת מטופלת במינון הגבוה לשבועיים במקום ארבעה שבועות, ולהפחית במינון בהדרגה כפי שהומלץ, אך מציעה שתצרי קשר עם רופא גסטרו מטפל על מנת להתייעץ בנושא זה. תרגישי טוב ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס