קרוהן וקוליטיס תורשה

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

25/11/2021 | 14:08 | מאת: אורי

שלום דוקטור אני בן 22 יש לי במשפחה 2 אחים גדולים עם קוליטיס ואחות גדולה עם קרוהן לאחרונה התחיל לי שילשולים וכאבי בטן שקורים וחולפים כל כמה זמן. אני מאוד חושש שיש לי גם את המחלה מה הסיכוי שגם אצלי? יקרה מה כדאי לעשות?

שלום רב מחלות מעי דלקתיות הינן מחלות שהסיבה להתפתחותן מורכבת ומושפעת בעיקר מגורמים סביבתיים כגון תזונה, זיהומים, ומתפתחות אצל מטופלים עם נטיה גנטית להתפתחותן. כך שאלו אינן מחלות תורשתיות, אך קיימים גנים שנמצאו באסוציאציה להתפתחות מחלות אלו, ובנוכחות תנאים סביבתיים מסוימים הן עלולות להתפתח. הסיפור המשפחתי אצלך אכן מעלה את הסיכון מעלה את הסיכון, אך בהחלט לא מחייב שגם אתה תחלה. כך שאם הסמפטומים חוזרים על עצמם יתכן שכדאי לבררם. תרגיש טוב ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס