פורום כירורגיית ילדים

3619 הודעות
3461 תשובות מומחה

מנהל פורום כירורגיית ילדים

30/03/2024 | 22:41 | מאת: בן 14

היי דוקטור. הבנתי שאת השאלה שלי אני אמור לשאול כירוג בבקשה תקן אותי אם אני טועה, בקיצור, מזה כמה ימים יש לי כאבים עזים בפי הטבעת שבאים והולכים כל דקה, בזמן יציאות ובמשך כמה שעות לאחר היציאות, אין לי דימום כלל כאבים נטו, אז שאלתי היא מה זה אמור להביע?

שלום רב כאבים בפי הטבעת המתגברים בעת יציאות לרוב נובעים מפיסורה שהיא חתך קטן. יכולות להיות כמובן גם סיבות אחרות. אני ממליץ שתנסה לשמור על יציאות רכות ואפשר להעזר בנומלקס, על תלחץ על פי הטבעת ואם אין שיפור בימים הקרובים, כדאי שתבדק ע"י כירורג. בברכה

שלום לתינוקת שלי בת ה7 חודשיים נהיה פיסורה עקב עצירות נתנו לנו נורמלקס לטיפול האם זה עובר לגמרי באיזשהו שלב ואין השלכות לעתיד? והאם הנורמלקס לא יוצר תלות? תודה על התשובה

שלום ספיר עצירות ופיסורה בגיל של בנך אינו דבר נדיר והטיפול בנורמלקס לרוב עוזר ואינו יוצר תלות. חשוב כמובן גם להקפיד על נקיון פי הטבעת אך להימנע מלחץ עליו. במידה ולא ישתפר כדאי להבדק גם ע"י כירורג ילדים. בברכה

אמרו לנו למרוח ווזלין בפי הטבעת ונתנו גם משחת דרמקובין אם נרצה מה עדיף לדעתך ? תושב מראש

24/03/2024 | 15:39 | מאת: ספיר

שלום לתינוקת שלי בת ה7 חודשיים נהיה פיסורה עקב עצירות קשה נתנו לנו נורמלקס לטיפול האם זה עובר לגמרי באיזשהו שלב? והאם הנורמלקס לא יוצר תלות?

29/02/2024 | 09:46 | מאת: טופז

שלום רב, לאחר בדיקת MRI מוח לבת שלי שמוגדרת עם אפילפסיה נמצא שיש לה תהליך שומני הגדל לאט ייתכן DERMOID או טרטומה. השמח להסבר יותר מפורט על מה זה אומר

שלום טופז דרמואיד הוא לרוב תהליך לא ממאיר אך עצם הגדילה שלו יכולה להפעיל לחץ על איברים סמוכים אליו וכך לגרום לנזק. כיוון שביתך סובלת מאפליפסיה אני מניח שהיא כבר נמצאת בטיפול של נוירולוג. ממצא כזה שהתגלה ב MRI מחייב גם התייעצות עם נוירוכירורג שיוכל להעריך אם ניתן להוציאת את הממצא. בברכה

21/02/2024 | 09:46 | מאת: אבא

הבן שלי בן 27 אנו שוכלים לעשות ניתוח Nuss procedure, האם זה מסוכן בגיל זה ומה הם הסיכונים, ואם הניתוח יגביל אותו בתנועה בהמשך?

שלום רב למיטב ידעתי את הניתוח הזה עדיף לבצע לפני גיל 18 כיוון שיש חשיבות לגמישות של העצם. עלי לציין שאני כירורג ילדים ולכן חשוב להתייעץ גם עם כירורג חזה של מבוגרים לפני שתקבלו החלטה. בברכה

12/02/2024 | 11:31 | מאת: אנה

תודה רבה על המענה ד״ר שמתי לב שהוא התחיל לחרוק שיניים האם יש קשר ואיך שוללים פגיעה ברקמת המוח?עשו לו רק אולטרסאונד באזור ממש קטן אני מרגישה במישוש שהשבר נרחב יותר

שלום אנה חריקת שיניים יכולה להיות מסיבות שונות אך גם בשל פגיעה מוחית. ישנן בדיקות יותר אמינות מאולטרסאונד, כמו CT. במידה ואין שיפור, כדאי שייבדק שוב כדי להחליט אם לבצע עוד בדיקת הדמייה. בברכה בברכה

12/02/2024 | 07:46 | מאת: אנה

שלום ד״ר בני בן 1.7 נפל מכיסא שהורם לאוויר ולאחר אולטרסאונד בבית חולים נאמר שיש לו שבר בגולגולת היכן אני צריכה לעשות מעקב איך אוכל לדעת שלא יהיה נזק עתידי וכמה זמן החלמה עד להחלמה מלאה האם יש דברים שאסור לעשות האם מותר לטוס אשמח לדעת האם הגולגולת אמורה לחזור למצב רגיל ,האם לא יהיה נזק בעתיד לבן שלי כתוצאה מהמכה ? האם יש דרך לחזור לבדיקה להמשך מעקב לעשות אולטרסאונד שנית לוודא שהכל מתאחה כמו שצריך וחוזר למקום כפי שהיה לפני ? האם הגולגולת יכולה להתאחות בצורה שונה שתפגע בסימטריה של הראש . ?תודה רבה

שלום אנא במידה ושללו בבית החולים שיש פגיעה ברקמת המח, קרוב לוודאי שהשבר יחלים טוב ולרוב אין נזק משמעותי להתפתחות הילד בעתיד. חשוב להיות במעקב של רופא הילדים ואם לא הומלץ לכם בבית החולים לחזור על בדיקות הדמיה, ניתן להמשיך מעקב בלבד. מאד חשוב להמנע ככל שניתן ממכות בראש בתקופת ההחלמה של השבר שנמשכת כמה חודשים כי מכה קטנה באזור השבר יכולה למנוע את החלמתו ולגרום לנזק. אם תהיה מחשבה שמשהו בהתנהגות שלו השתנה כדאי יהיה שיבדק בדיפות ע"י רופא נוירולוג. בברכה,

תודה רבה על המענה ד״ר שמתי לב שהוא התחיל לחרוק שיניים האם יש קשר ואיך שוללים פגיעה ברקמת המוח?עשו לו רק אולטרסאונד באזור ממש קטן אני מרגישה במישוש שהשבר נרחב יותר

07/02/2024 | 12:55 | מאת: שולמית בוזגלו

היי דר יש לי ילד בן שנתיים עם פוניקולוצלה מאז הלידה . רציתיצלדעת אם המצב לא השתפר ולא נספג לבד מעצמו האם מחייב בניתוח או שהגוף יכול לרפא את עצמו ומיותר להתערב רפואית ? האם ישפיע על תפקוד האשך או על פוריות הילד ? אשמח לתשובה

שלום שולמית במידה והפוניקולוצלה לא גדל ולא מפריע, ניתן להמתין עם הניתוח עד גיל 4 שנים. ניתן גם לעשות בדיקת אולטרהסאונד שיכולה למצוא בקע קטן שמצדיק ניתוח ברגע שאובחן. אם ירגיש כאב באזור ויהיה חשש שחל שינוי, חשוב שייבדק בדחיפות על ידי רופא כי אם יש כליאה של בקע, זה מחייב ניתוח דחוף. אם לא יספג זה עלול להשפיע על האשך ולכן כדאי לנתח. בברכה

06/02/2024 | 12:30 | מאת: אנונימי

בשישי האחרון הבת שלי בת 4.6 אושפזה עם חשד לדלקת בתוספתן. בבדיקות דם קיים מדדי דלקת 9.6 ובאולטרסאונד תוספתן גדול כ7 ממ. הוחלט על פעולה שמרנית של מתן עירוי נוזלים ושילוב 2 אנטיביוטיקות. ביום ראשון (לאחר יום וחצי אשפוז) שוחררה ביתי מביח כשהתוספתן בגודל שכ6.6 ממ, ומדדי הדלקת בדם 4.9. עדיין מתלוננת על כאבי בטן. הנחיות שחרור לא צויין על המשך קבלה אנטיביוטיקה בבית או ספירת דם עם מדדי דלקת בקופח למעקב. רק ביקורת בעוד כמה ימים אצל הרופא. לא ברור לי כמה דברים: אם יש חשד לתוספתן מודלק לא מבצעים ניתוח בטיפול שמרני. ובייחוד שיש עדיין תלונות על הכאבים? האם כדי לבקש מקופח בדיקות דם שכולל ספירה ומדדי דלקת על דעת עצמי. כי בטופס השחרור לא ציינו זאת. ושוחררה עם מדדי דלקת של 4.9. מאיזה גודל/אורך מבצעים ניתוח הסרת תוספתן. ואם למרות הטיפול השמרני בתוספתן המודלק ייתכן ויהיה צורך בניתוח בהמשך.

שלום רב טיפול שמרני בדלקת תוספתן בהחלט מקובל ויכול להתאים גם לדלקת בשלב מתקדם וגם בשלב מוקדם. במידה ויש תוספתן מודלק, בד"כ מומלץ לטפל יותר זמן ממה שאתה מתאר. בנוגע לכריתה של התוספתן לאחר הטיפול האנטיביוטי, לרוב מומלץ להמתין מספר שבועות ואם אין כל תלונות, לא חייבים להוציא אותו אך יש יתרון להוציא אותו כשאינו מודלק. חשוב להיות במעקב של הרופא המטפל וגם של כירורג ילדים ולחזור על בדיקות הדם וההדמיה בהתאם לממצאי הבדיקה. בברכה

שלום, הבן שלי בן השנתיים הוא משלשל מאז שהוא נולד אבל עכשיו זה החמיר והתחיל לו גם כאב בטן. להלן הפענוח: הכבד בגודל ובמרקם תקינים ללא ממצא מוקדי. כיס המרה אינו תפוח, בעל דופן תקין ואינו מכיל אבנים. דרכי המרה לא מורחבות. הלבלב בגודל והדיות תקינים. הטחול מוגדל במרקם תקין, ללא ממצא מוקדי. משערתו 9.6 ס״מ. שתי הכליות בעלות גודל, צורה ומקום תקינים עם הפרדה קורטיקומדולרית תקינה. אורך כליה ימין 6.9 ס״מ. אורך כליה שמאלית 7.2 ס״מ. אין הידרונפרוזיס. כיס השתן סדיר. ללא הרחבת שופכנים דיסטלים. ללא נוזל בבטן או באגן. ללא עדות לקשריות לימפה מוגדלות באזור כלור-צפקי עליון או בחלל הצפק. פיתוחי מעיים בעלי מראה על- שמעי רגיל. לסיכום: ספלנומגליה.

שלום רב הממצא של הגדלת הטחול במידה קלה וללא ממצאים חריגים בתוכו מחייב מעקב אך בד"כ אינו מסוכן. את השלשול בהחלט כדאי לברר עם רופא גאסטרואנטרולוג ילדים. בברכה

בת שלי בגיל 14 היה לה ניתוח אבצס ואחרי חודש מהניתוח חזר לה האבצס מלווה בנפיחות וכאבים עזים בבית חולים הציעו לבצע שוב ניתוח יש דרך לפתור את הבעיה לתמיד?? כי זה מפריע לה גם בלימודים היא כל הזמן נעדרת מלימודים בגלל שהאבצס יורד דם מלווה בנפיחות וכאבים

שלום יסמין שכחת לציין איפה נמצאת המורסה. לרוב ניקוז אחד מספיק אך ישנם מקומות, כמו האזור שליד פי הטבעת שם חזרה אינה נדירה והוצאת המורסה מחייבת ניתוח לא תמיד קל. למרות גילה, ישנם מקרים בהם חזרה של המורסה מצדיקה עבודה משותפת של כירורג ילדים וכירורג מבוגרים. בברכה

18/01/2024 | 16:45 | מאת: חנה

היי ד״ר, עשיתי ניתוח לפני שבועיים ניתוח עם הרדמה מלאה(ניתוח הקטנת כונכיות). עוד שלושה שבועות אמור להיות לי עוד ניתוח של הקדמה מלאה(גידול שפירי בצוואר) הגידול לא ברמה מסוכנת או משהו ואני יכולה לדחות אוצו. רציתי לדעת מה אתה חושב האם שווה לדחות או שזה בסדר לעשות שני ניתוחים בהרדמה מלאה בהפרש של חודש? אני בת 22 ובמצב בריאותי טוב

שלום חנה מרבית גידולי העור בצוואר הם אכן שפירים אך רק לאחר שהוצאו ונבדקו ניתן לדעת בודאות. הרדמה כללית לשם הוצאת נגע עורי בצוואר, לרוב יכולה להיות לא מאד עמוקה אך איני יכול לדעת מבלי שראיתי. מציע שהרופא שאמור להוציא את הגידול ישקול אם כדאי לדחות. בברכה

20/01/2024 | 04:18 | מאת: כמה זמן מומלץ לחכות בין ניתוחים

היי ד״ר, הגידול אכן שפירי(לקחו דגימה מהגידול עוד לפני) אז האם יש לדעתך בעיה בלעשות הרדמה כללית פעמיים בתקופה של חודש ושבוע?

שלום חנה במידה ומדובר בגידול שפיר אין בעיה לדחות את הניתוח עד שיעברו כשלושה חודשים בין הניתוחים. בברכה

היי דני, קודם כל תודה על התשובות. בעיקרון אני מעדיפה לעשות אני הניתוח עכשיו ולא לחכות איתו. לדעתך אמור להיות בעיה אם אני עושה את זה בהפרש של קצת יותר מחודש?

שלום יסמין במידה וידוע שהנגע שפיר אין בעיה להמתין שלושה חודשים בין ההרדמות. בברכה

16/01/2024 | 21:47 | מאת: הדבקה במצח

היי לפני שבועיים הבן שלי קיבל חתך עמוק במצח וטיפה גלש לראש הדביקו לו במיון ועדיין הדבק נשאר ולא יורד למרות כל המקלחות והחפיפות מתחת לדבק יש שם דם יבש קרוש כזה הייתי בטוחה שכבר יירד אחרי שבוע .. מה לעשות במקרה כזה ? איך מורדים את הדבק השקוף הזה שהוא ככ חזק ?

שלום רב ישנם מספר סוגי דבק ורובם באמת אחרי שבוע מתחילים להתקלף. התהליך יכול להמשך גם יותר משבוע וקרישי הדם לרוב נספגים. הדבק ירד בימים הקרובים ורצוי לא למשוך חזק כי זה עלול לגרום לפתיחת החתך וגם לכאב. בברכה

29/12/2023 | 20:06 | מאת: נטי

שלום רב, שמתי לב שהפטמות אצל בתי בת 4 שונו זו מזו. פטמה אחת בצורה רגילה, עגולה/אובלית מעט והשנייה בצורה שונה של מעין טיפה. מסגרת הפטמה בצורה שונה ולא ברורה. אציין שכשהיתה תינוקת היו לה פטמות בולטות וזה עבר כשהיתה בת שנה וחצי בערך (אמרו לי שזה הורמונלי וכנראה קשור לטיפולי הפוריות שעברתי). האם השוני בפטמות תקין בגיל כזה?

שלום נטי פטמות לא סימטריות זה תקין גם בנשים בוקרות ואף יותר בשנות ההתבגרות. כיוון שיכול להיות גם גורם לא תקין, כדאי שרופא הילדים יבדוק ואם יהיה חשד לממצא לא תקין כדאי שגם כירורג ידלים יבדוק את ביתך. בברכה

שלום וברכה, הדלת של הבית (לא פלדלת) נסגרה על האצבע של בן השנה וחודש. אחרי כמה זמן ראי יש הציפורן נהייתה כחולה ואז צהבהבה ואחרי ששללנו שבר (בבדיקת רנטגן) והתחלנו אנטיביוטיקה נגד זיהום שעלול להיות, ראיתי שהציפורן מתחילה להתנתק מהאצבע כמעט לחלוטין (ממש רואים מה שיש מתחתיה). במידה והציפורן תנשור - האם צריך לחבוש את האצבע? האם הציפורן תצמח מחדש? תודה רבה.

שלום נוגה התמונה שאת מתארת מתאימה לציפורן שכבר לא מחוברת ולכן קרוב לוודאי שתנשור. חשוב לשמור על מיטת הציפורן נקייה אך לא חייבים לשים משחה אם אין סימני דלקת. במידה ושורש הציפורן לא נפגע, יש סיכוי טוב שתצמח ציפורן חדשה. בברכה

06/12/2023 | 12:51 | מאת: שלומית

שלום לילדים שלי בן 4 ובת 2 יש בקע בטבור הגדול צריך ניתוח כבר והקטנה מעקב רק רציתי לשאול זה יכול לכאוב או להציק ואם כן מתי ? כי שניהם אמרו לי כבר שכואב להם פה ושם לא כאב מתמשך בכלל כי אני שואלת אחכ והם אומרים שעבר. וזה קורה בעיקר אחרי פעילות בנוסף הקטנה אמרה לי כבר כמה פעמים בבקרים שכואב לה ושוב גם פה אני שואלת והיא אומרת שכבר לא זה יכול להיות מהבקע ?

שלום רב שלומית הסיבה שבקע טבורי יכול להכאיב היא שתוכן מחלל הבטן עלול להכנס לתוך הבקע ולהלחץ. תוכן כזה בבקע גדול יכול להיות לולאות מעי אבל לרוב נכנס שומן כמו האומנטים. מה שמעלה את הלחץ בבטן גורם לתוכן להכנס ולכן אם הבנות מתלוננות כדאי לתת להן לנוח כדי שהלחץ ירד והתוכן יחזור לבטן. במידה והכאב לא עובר חשוב מאוד להבדק בדחיפות ע"י רופא. בברכה

01/12/2023 | 21:00 | מאת: רוני

שלום ד"ר ירדני, בני עבר ברית מילה בגיל שבועיים, לאחר מכן היה גשר עור בחלק העליון, בחיבור של ראש הפין לבסיס האיבר. השבוע, כשלושה שבועות לאחר הברית, הגענו למוהל והוא פתח את גשר העור באמצעות מספריים (תחת אלחוש). היה דימום קל וכעת החלקים נראים מופרדים. האם משחת קלו קוט מומלצת לשימוש במקום בו נפתח גשר העור? ואם כן לכמה זמן? תודה רבה

שלום רוני. במידה ויש בעיות לאחר ברית מילה, מומלץ להתייעץ עם אורולוג ילדים. קלו קוט אמורה להקטין צלקות במקום חשוף לכן לא חושב שיש טעם להשתמש באיבר המין. בברכה

היי. ביתי בת חודש וחצי סובלת מפיסורה כבר שבועיים . האם יש משחה טבעית שיכולה להיות טובה עבורה להקלה על הכאבים?

שלום רב עם משחה טבעית לצערי אין לי ניסיון אבל ניתן להשתמש במשחה מאלחשת כמו אזרקאין גל ולא פחות חשוב, לטפל בגורם לפיסורה. לעשות אמבטיות, להמנע מלחץ על פי הטבעת ובמידה וסובלת מעצירות אפשר לתת גם מרככי צואה כמו נורמלקס. בברכה

14/11/2023 | 13:31 | מאת: הורה מודאג

בננו בן ה10 פיתח יבלת HPV שנתגלתה לפני כשנה. יתרה מכך יבלות קטנות יותר הופיעו לידה (4 נוספות). התחלנו טיפול בחנקן ועלינו לפקוד את הרופא לסדרת טיפולים פעם בחודש עד להעלמות היבלות. הרופאה בישרה לנו שמדובר בוירוס HPV והוא מדבק. אנחנו עם תינוקת בת מספר חודשים ושני ילדים נוספים. אנו וחוששים מאוד מהדבקה של שאר הילדים ולכן בעצה עם הרופאה מחטאים משטחי מגע משותפים כגון שלטי קונסולות משחק, טלפונים ניידים וטאבלטים. בנוסף חובשים את האזור בפד גזה. לפנינו עוד מספר טיפולים בחנקן כדי למגר את היבלות אך שאלתי אם יש טיפול כירורגי המתאים לילדים שניתן לבקש?

שלום רב במידה וטיפול במשחות וצריבה בחנקן לא עזרו, ניתן לעשות כריתה כירורגית של היבלות. את הפעולה הזו עושים לרוב רופאי עור ולמרות שניתנת הרדמה מקומית לפעמים יש צורך גם בסדציה כי קשה לקבל שיתוף פעולה בגיל הזה כשכואב. בהצלחה

04/11/2023 | 14:36 | מאת: Elchik

שלום השבוע גיליתי אצל בת שנתיים וחצי שלי טחור. יש לה יציאות כול יום אבל מאוד קשות . היא מתלוננת שכואב בטוסיק איך ניתן לעזור לה תודה

שלום רב טחורים בגיל של ביתך די נדירים אך יתכן שהיציאות הקשות גורמות להם. ניתן לעזור לה ע"י מתן כלכלה עשירת סיבים של פירות וירקות ואם לא יספיק כדאי לתת גם מרככי צואה כמו נורמלקס. במידה ולא יעזור כדאי בדיקת כירורג ילדים. בברכה

03/10/2023 | 11:44 | מאת: לי

היי , הבן שלי בן 5.5 נדבק מאחיו באימפטיגו. יש לו מספר נגעים בגוף אבל המרכזי הוא בברך שמאל שבעצם שם יש 2 נגעים גדולים יחסית . הוא לא טופל עד כה ורק היום אובחן(מתחיל טיפול אנטיביוטי ומשחתי) יש לו בלוטות לימפה מוגדלות במפשעה דו״צ בצד עם האימפטיגו בברך מורגש קצת יותר , נסענו איתו למיון ששם עשו לו ספירת דם שיצאה תקינה וצילום חזה שיצא תקין. אני עדיין מודאגת שמא לא מיצו איתו את הבירור עבור הבלוטת לימפה. האם עלי לפנות לרופא נוסף לבדיקת בלוטת הלימפה? האם אימפטיגו יכול לגרום להגדלה של בלוטות לימפה במפשעות? אני ממש לא רגועה וזה מדיר שינה מעייני! אשמח לעזרה תודה רבה ..

סליחה על האיחור בתשובה, מקווה שבזמן שעבר האמפטיגו עבר וחל שיפור בגודל בלוטות הלימפה. ככלל הבלוטות יכולות להיות תגובה לאמפטיגו ולכן אם יעברו אחרי שהאמפטיגו יעבור אין צורך בברור מלבד מעקב רופא הילדים. במידה והבלוטות ממשיכות לגדול אחרי ההחלמה, כדאי שגם כירורג ילדים יבדוק. בברכה

29/09/2023 | 20:42 | מאת: אמא מוטרדת

שלום רב, בני בן 4 חודשים, לפני כחודש שמנו לה כי ישנה בליטה (מעין גולה) בקודקוד הראש. בבדיקת רופא הילדים - הגולה אינה זזה ומורגשת כחלק מעצם הגולגולת. נשלחנו לרופא מומחה אשר הפנה לאולטרסאונד. באולטרסאונד נמצא כי אין רקמות רכות באזור ולא ראו שום דבר שאינו תקין. הרופא המומחה אמר שלאור התוצאה הוא רוצה להמשיך בירור ולבצע mri אני מוטרדת מאוד, האם אין אפשרות ש״פשוט״ מדובר במבנה הראש של הילד? מה בודקים ב-mri שכזה? תודה רבה

שלום רב ממצא בגיל של בנך בהחלט יכול להיות גם חלק מהעצם, בד"כ בדיקת האולטרסאונד יכולה לתת תשובה מספקת אך במידה ולא יש מקום לשקול בדיקה נוספת. MRI היא בדיקה טובה שלא גורמת לקרינה אבל בגיל של בנך בהחלט יכול להיות שיהיה צורך בהרדמה ולכן הדאגה שלך מובנת. אם אין סימנים מדאיגים נוספים, שרופא הילדים אמור לדעת, ניתן לשקול המשך מעקב ובדיקת אולטרהסאונד חוזרת אך אם יש סימנים מדאיגים לא כדאי לחכות. בברכה

22/09/2023 | 14:34 | מאת: אולגה

היי ,לבת שלי בת ה8 יש דימום אחרי יציאה. לאיזה רופא עדיף לגשת גסטרואנטרולוג ילדים או פרוקטולוג? הבנתי שאין פרוקטולוג ילדים . תודה רבה

שלום רב בגיל של ביתך הסובלת מדמום אחרי היציאה עדיף שגאסטרואנטרולוג ילדים יבדוק קודם ובמידה הצורך יפנה אותה גם לכירורג ילדים. עד הבדיקה ניתן לבדוק אם היציאות של ביתך קשות, ובמידה וכן ניתן לנסות טיפול במרכך צואה כמו נורמלקס. בברכת

22/09/2023 | 23:40 | מאת: אולגה

תודה רבה

22/09/2023 | 14:05 | מאת: מודאגת

היי, יש לי שאלה קצת מוזרה אני אשמח לתשובה כי אני מאוד מודאגת. יש לי תינוקת בת חודשיים וחצי ומזה יומיים ששמתי לב שבאיזור של המפשעה (אני לא בטוחה שזה נקרא מפשעה) זה ממש בין הרגל לפות. יש לה קפל של שומן בצד מסוים כמו "צמיג" גדול משמעותית מהקפל באותו מקום בצד השני. בין הרגל לפות. מקווה שהסברתי נכון. איך שראיתי את זה ישר הלכתי לרופא ילדים שמישש אמר שזה כלום, שאין גוש שאין בלוטות לימפה ושזה "רקמות רכות" ואין לזה משמעות. אבל איך פתאום אני רואה את ההבדל בין צד ימין לצד שמאל ועד עכשיו לא ראיתי? מה היא השמינה רק בצד מסוים יותר? אני פחדתי שזה בקע אבל הרופא שלל וגם זה לא באיזור של הבטן התחתונה בכלל.. זה ריק כלומר מרגיש שומן וללא תוכן אין גוש או משהו, לא אדום לא כואב לה .. האם זה נשמע תקין? האם זה אמור להסתדר עם הזמן/להיעלם? יש לציין שעשינו אולטרסאונד פרקי ירכיים שהיה תקין לא יודעת אם יש קשר. ממש אשמח לתשובה אני מודאגת מאוד מאז. תודה

שלום רב הדאגה שלך בהחלט מובנת ובקע מפשעתי בהחלט יכול לגרום לנפיחות במפשעה בצורה לא סימטרית. ממליץ שגם כירורג ילדים יבדוק את ביתך ובמידה והיא תהייה באי שקט חריג ותראי שינוי בנפיחות, עליה להבדק בדחיפות על ידי רופא. בברכה

21/09/2023 | 11:49 | מאת: סתיו

שלום, בני בן חודש וחצי הופיע לי גרנולומה טבורית. היינו לפני כ-3 ימים אצל כירוג ילדים שמרחה על הגרנולומה תמיסה עם מקלון. באותו היום הגדנולומה נשרה אך כל האיזור הבטן נמרח בצבע שחור. לאחר כמה מקלחות והצבע לא יוצא. איך ניתן להסיר? האם זה שהחומר נמרח עלול ליצור בעיה?

שלום רב הצבע השחור נגרם, קרוב לוודאי מהארגנטום שבעזרתו הגרנולומה נשרה. בדרך כלל אינו מהווה סכנה ונעלם כעבור מספר ימים אך במידה ויעלה החום, חשוב מאד שבנך ייבדק בדחיפות על ידי רופא ילדים כדי לוודא שאין זיהום בטבור. אם יופיע זיהום בטבור זה מחייב טיפול באנטיביוטיקה. בברכה

29/08/2023 | 21:07 | מאת: דניאל

שלום דר בבת שלי בת חודשיים אובחנה אתמול עם ציסטה באף בחלק השמאלי מאפיינים - נחיר גדול נפיחות מעל הצד השמאלי וגוש בפנים האם בגיל כזה כדי לבצע הליך כירוגי?

שלום דניאל ציסטה באף עלולה לגדול ולגרום לחסימה של דרכי הנשימה ולכן חשוב מאד להבדק ע"י רופא א.א.גרון. לאחר הבדיקה יוחלט האם יש צורך בניתוח ומה דחיפותו. בברכה

26/07/2023 | 14:40 | מאת: הראל

בני בן השנתיים וחצי החל גמילה מחתולים לפני כמה חודשים ובכל פעם שמתיישב על האסלה לעשות קקי יוצא לו מפי הטבעת עיגול מדמם קטן בגודל של ענב שחוזר פנימה רק בדחיפה (בהתחלה היה מופיע וחוזר לבד ולאחרונה רק בדחיפה). גסטרולוג ילדים איבחן כי מדובר על צניחת פי הטבעת ורשם מרככי צואה ובנתיים לא נראה כל שיפור תוהים אולי מדובר בטחור צנוח? או ציסטה?

שלום הראל בנוסף לאבחנות שציינת ניתן להוסיף גם פוליפ. כדאי שתהיו ג במעקב כירורג ילדים שלאחר הבדיקה יחליט אם מומלץ טיפול נוסף. בברכה

שלום דוקטור הבו שלי בן שנתיים וחצי היה תולש שיער ואוכל עד גיל שנה והפסיק,כעת לאחר לידה שלי הוא חזר לזה,ובגדול,עד שהיציאות שלו יוצאות עם שערות! בלילות האחרונים הוא בוכה שעות ארוכות מכאב בטן ולא מצליח לישון,האם זה קשור? רופא ילדים אמר לי לא להתייחס וזה יעבור אני חוששת, השאלה אם יש מקום לדאגה,ומה ניתן לעשות?

שלום אפרת הדאגה שלך מאד מובנת לי כיוון שהוא גם חזר לתלוש את השיער ולבלוע אותו והחל לסבול מכאבי בטן. ידוע ששיער יכול לגרום לחסימת מעי ואז בדרך כלל מופיעה גם הקאה. אם תחול החמרה בכאב חשוב שיבדק שוב. בברכה

04/07/2023 | 08:23 | מאת: כתם חום מתחת לעין

שלום, לפני כ3 חודשים הבן שלי בן השנתיים נפל וקיבל מכה בלחי ,נפיחות בלחי, כחול בחצי מהפנים כולל פנס מתחת לעין עשינו אולטרסאונד והיתה גולה בלחי שרובה ירדה …רופאת המשפחה אמרה שזה כנראה המטומה שתרד…באמת רובה ירדה אבל נותר לו כתם חום מתחת לעין שלא יורד! הייתי פעמיים אצל רופא עיניים שלא ראה משהו חריג , א.א.ג גם אמר שירד… כולם אומרים לי שירד ולא יורד לו. יכול להיות שזה דם כלוא? אם כן מה עושים???אשמח לעזרה תודה!

שלום רב אם רופא עיניים וא. א.ג שללו בעיה אז מדובר בבעיית נראות כמובן גם חשובה. ניתן להמתין ואם לא משתפר לפנות לרופא פלסטיקאי. בהצלחה

27/06/2023 | 13:58 | מאת: דניאל

שלום, בני בן שנתיים וחודשיים נחבל במצח ונפתח באורך כ1 ס"מ. היינו שלשום בערב במיון ובוצעה הדבקה. קיבלנו הנחיה לא לשטוף את האיזור למשך 24 שעות אך רופא הילדים אמר לא לשטוף 48 שעות מה מהם נכון ומתי נוכל לשטוף לילד את הראש? בנוסף, ממתי אפשר למרוח קרם הגנה? הוא לא מסכים לחבוש כובע וחוששים שזה יכער את הצלקת

שלום רב בד"כ מספיק 24 שעות אבל אם רופא הילדים התרשם שעדיף 48 כדאי להמתין. קרם הגנה אין בעיה למרוח. בברכה

15/06/2023 | 20:27 | מאת: חלי

עשיתי אולטרסאונט לילדה ורשום בפיענוח בקע טבורי 0.23 עם פלישה קטנה למעי . מה הכוונה פלישה למעי ?? זה מסוכן ? האם בגלל זה הבטן של הילדה נפוחה או אין קשר ?? אשמח להסבר תודהה מציינת שהילדה עברה ניתוח בקע טבורי לפני חצי שנה ושוב זה חזר . האם זה הגיוני ? מודאגת * המידע

שלום חלי בקע חוזר בטבור הוא נדיר אך ממצאי האולטרסאונד בהחלט מראים סימנים שיכולים להתאים לבקע חוזר. המעי שנראה ליד הבקע עלול להכלא ובמידה ויופיעו כאבים חזקים בטבור מומלץ להבדק בדחיפות ע"י רופא. את האבחנה הסופית חשוב שכירורג ילדים יעשה ואם הבקע חזר מומלץ לעשות ניתוח נוסף. בברכה

14/06/2023 | 10:21 | מאת: מור

שלום בני בן ה2.4 נחבל בראשו ונתפר פנימית עם חוט נמס וחיצונית עם תפרי שיש להסיר. קיבלנו הדרכה לבוא להוציא את התפר ובאנו אחרי 10 ימים בערך. כשהוציאה האחות את התפרים אמרנו לה שנראה לנו שיש עוד אבל היא התעקשה שזה גלד. ברנו שוב ושוב היי טענה שזה עור. התעקשתי ללכת לרופא כירורג שקבע כי זה תפרים אבל לא היה מוכן לבדוק האם יש תפרים בתוך העור הוציא רק מה שבחוץ. האם יש סכנה ועליי להתעקש לבדוק האן נשארו תפרים לטענתו גם אם יש לא פותחים להוציא ומשאירים תפרים גם אם הם עדיין בעור. אשמח לשמוע לדעתך. מדובר הרי על גוף זר שיכול לזהם אם חס ושלום נשאר לא?

שלום מור הדאגה שלך מהשארת גוף זר בראש מאד מובנת אבל ישנם ניתוחים שמראש אנחנו משאירים בגוף חוטים לא נמסים. ככלל אם הכירורג בדק טוב ולא ראה שום חוט בולט, הסיכון לזיהום הוא מאד קטן וניתן להמשיך מעקב. במידה ותראו שמופיעים סימני דלקת כמו אודם, נפיחות, הפרשה ועליית חום, מומלץ להבדק בדחיפות. בברכה

16/06/2023 | 18:37 | מאת: מור

תודה.ומבחינה צלקתית .כרגע יש שם מן נקודה לבנה של החוט שלא הוסר..

מבינת הצלקת, במידה והחתך לא מזדהם או נפתח, הצלקת לרוב לא גדולה. אחרי שהחתך נסגר טוב ניתן למרוח משחה כמו קלו קוט ואם לא יספיק, מומלץ להתייעף עם פלסטיקאי. בברכה

לבן שלי בן שנתיים היה ניתוח בקע. בבית חולים אמרו לנו לחזור לכירורג ילדים בקופה בין שבוע לשלשה אחרי הניתוח. רציתי לשאול האם צריך לחזור דווקא לכירורג בקופה שהפנה אותנו לניתוח (הוא לא זה שניתח) או אפשר ללכת לכירורג ילדים אחר. דבר נוסף- יש תור זמין לכירורג ילדים צעיר ונחמד, אבל אנחנו לא יודעים כמה נסיון ומקצועיות יש לו. האם זוהי בדיקה פשוטה? אם כן אולי נלך אליו. מהצד השני אם זה בדיקה מורכבת שדורשת ידע ונסיון אולי כדאי ללכת לכירורג עם נסיון. נשמח לקבל עזרה. תודה רבה

שלום רב תהליך ההחלמה לאחר ניתוח בקע יכול להמשך עד כשלושה חודשים ובבדיקה לאחר שלושה שבועות ניתן לזהות סיבוכים מוקדמים כמו דמם או זיהום. כשמהלך הניתח וההחלמה לאחריו עברו ללא בעיות, גם כירורג ילדים עם ניסיון קטן יכול לבדוק בצורה מאד טובה ובמידת הצורך להתייעץ. בהצלחה

07/06/2023 | 21:31 | מאת: אמיר

היי, לפני שישה ימים נחתכתי באיזור שמתחת לגבה (חתך לא עמוק) והוחלט להדביק לי את זה. אני חושש מאוד שהחתך נפתח ואין לי באמת דרך לדעת מכיוון שהפלסטר מסתיר לי החתך. במידה והחתך אכן נפתח אני מעוניין לדעת איך ההצטלקות באיזור זה? והאם גם ללא הדבקה/תפרים איזור זה מצטלק יפה? זה מקהו שמאוד מלחיץ אותי. בנוסף, הרופאה אמרה לי שהפלסטרים ירדו לבד אבל עברו כבר שישה ימים והם די מלוכלכים דבר שטיפה מציק לי. אשמח לדעת מה ניתן לעשות בנידון. תודה דוקטור

שלום אמיר במידה והחתך לא נפתח ולא יזדהם, הצלקת בד"כ עדינה ולרוב לא מחייבת טיפול. במידה והחתך נפתח או מזדהם הצלקת פחות יפה וניתן להקטין אותה עם משחה דוגמת קלו קוט. אם הצלקת לא תהיה יפה, רצוי להבדק ע"י רופא פלסטיקאי. בברכה

07/06/2023 | 09:59 | מאת: גיל

שלום, לפני 8 חודשים היינו אצל פרופסור שראה ציסטה בגרון של בתי , אמר שאינה מסוכנת ולבצע מעקב. היום בבדיקת us אצל טכנאי , טען שמדובר בגוש לא הומוגני. מה זה אומר? אמר שאין דם ובגודל 1.7 ממ.

שלום גיל ציסטה לא הומוגנית מורכבת ממספר מרכיבים וזה בהחלט מצדיק בדיקה חוזרת של ביתך ע"י כירורג ילדים. לאחר בדיקתה ניתן יהיה להחליט אם כדאי להוציא את הציסטה או להמשיך מעקב. בברכה

הבן שלנו בן שנתיים צריך ניתוח בקע (יש לו קצת רקע רפואי- נולד עם כליה אחת). אני מנסה להבין מה הדרך שבה אני אמור להחליט בין ציבורי ושר"פ. על פניו שר"פ נשמע עדיף מכיון שאני יודע מי המנתח. מצד שני האם יש צורך לשלם על השתתפות עצמית וכו'. אשמח לשמוע אם יש דרך או אינפורמציה שיכולה לעזור לי להחליט בין השניים.

שלום ישי היתרון של השר"פ הוא שאתה קובע מי ינתח את הבן שלך והניתוח גם יכול להיות במועד קצר יותר. יחד עם זאת לילדים עם רקע רפואי מורכב, יש יתרון לעבור את הניתוח במרכז רפוא עם טיפול נמרץ זמין. המידה והתפקוד הכלייתי של בנך תקין, ניתן לנתח אותו בכל מרכז רפואי. בברכה

26/03/2023 | 22:08 | מאת: אלי

שלום ביום חמישי לבני בן שנה וארבעה חודשים הורגש גוש על בית החזה . ביצענו היום us רקמות רכות ולהלן הממצאים בשכבה תת עורית הודגם נגע היפואקואי,מעורב מוגדר היטב . במימדים כ4*8 ממ לא וסקולרי,לא חודרני תומך בציסטה דרמואידית עדין לא פנינו לרופאת המשפחה לאחר הממצאים אשמח לתשובה מה זה אומר ? אנחנו בלחץ היסטרי

שלום אלי הדאגה שלך מאד מובנת אבל אם אכן מדובר בציסטה דרמואידית, רמת הסיכון לממאירות מאד נמוכה. כדאי כמובן שבבינך ייבדק ע"י רופאת הילדים וגם ע"י כירורג ילדים ולאחר בדיקתו תשקלו אם להמשיך מעקב או להוציא את הנגע. בברכה

31/03/2023 | 13:20 | מאת: אלי

תודה רבה על המענה אז ממה שאני מבין ממך בדיקת האולטרסאונד היא לא סוף פסוק ואנחנו צריכים להמשיך בבירור ? רופאת הילדים אמרה שמבחינת הממצאים באולטרסאונד אנחנו יכולים להיות רגועים והפנתה אותנו לפלסטיקאי לבירור הוצאת הנגע

סליחה שרק עכשיו ראיתי את שאלתך. במידה וכבר נבדקתם ע"י פלסטיקאי ויד לכם עוד דאלות, מוזמנים להתקשר אלי לטל: 0526606886

20/06/2023 | 15:16 | מאת: אלי

תודה רבה . נבדקנו ע"י כירוג שאמר שזהו גוש שומני ברוך השם ואין חשש תודה רבה

יפה מאד כמובן אם יחול שינוי בממצא כדאי להבדק שוב.

23/03/2023 | 14:59 | מאת: אור

היי פרופסור שלום רב… מגיל קטן ראיתי שיש איזה גוש שומן לבן שלי בין הגבות אפשר למשש אבל בקושי מרגישים רואים את זה ממש כשהוא מקבץ את האיזור לפעמים יש שם אדום לפעמים בצבע כחול. מציינת ששנה שעברה הבן שלי עבר ניתוח נירוכרוגי קצת מאחורי האוזן גם ציסטה דרמאויד עם שקע על עצם הקורטס. התייעצתי עם רופא מבית חולים טקסס ילדים מנהל מחלקת כירוגיה ילדים דר לארי ושלחתי לו גם תמונות ואמר שזה ממש נראה כמו ציסטה דרמאויד ושצריך לנתח את זה ולעשות ct ראש. אני רוצה בתור התחלה לבקש מהרופאה ילדים שלנו שתשלח לאולטרסאונד השאלה שלי האם אפשר ליראות? כי קראתי שלפעמים זה נירא כמו עצם ואיך אני יכולה להגיע אליך כמה שיותר מהר אני אובדת עצות הבן שלי תכף בן 3

שלום אור במידה ובשנה אחרונה לא חל שינוי בממצא שאת מתארת, סיכוי טוב שמדובר בממצא לא מסוכן. אני מעדיף להתחיל את הברור בבדיקת US שאין בה כל סיכון ורק אם לא תיתן תשובה מספקת, לעשות גם CT. לאחר בדיקת ה US אשמח לבדוק אותו במרפאה ביפו או בצפון וכמובן יכולה גם להתקשר אלי לטל: 0526606886, בברכה

19/03/2023 | 23:20 | מאת: שובל

שלום דוקטור, הבן שלי בן 3 חודשים קיבל מכה קטנה בראש מהדפנות של העריסה בזמן שהנחתי אותו . המכה הייתה קטנה ולא רצינית אך בכל זאת ילד ראשון ואני די חוששת מכל דבר . לאחר המכה הוא ישן (קרה בלילה) ולא הראה סימנים מחשידים (הקאות/בכי וכו) אשמח לדעת אם זה מצריך בדיקה במיון? ואיך אדע להבא מה נחשב כתקין ומה מצריך בדיקה דחופה ? (מבחינת תסמינים)

שלום שובל החשש שלך בהחלט מובן כי בתינוק בגיל של בנך, גם מכה חלשה עלולה לגרום לנזק תוך מוחי. כל עוד הוא מתנהג כהרגלו, אוכל ללא הקאות ולא מופיעים סימנים קשים בראש, את יכולה להשגיח עליו בבית אך אם אחד מהסימנים האלה מופיע, מגיעה לו בדיקה דחופה של רופא. בברכה

13/03/2023 | 22:45 | מאת: אתי

בן שנתיים וקצת נפל ופתח את המצח. הפצע די ארוך ועמוק. הדביקו ושמו מעל מדבקה, אבל כעבור 4 ימים הילד גירד אותה וזה נראה שהפצע קצת נפתח ועכשיו במקום פס דק יש שם רוחב כמה מילימטרים. אני חוששת שישאר סימן ענקי, על כל המצח ויכער אותו. במיון אמרו שאין מה לעשות כי מתחיל להגליד כבר. שאלה אם אולי כן אפשר עדיין לעשות משהו כדי להקטין את הנזק והסימן שישאר תודה

שלום אתי החשש שלך מאד מובן וטוב שבנך נבדק במיון. בשלב הזה נראה שעדיף עוד להמתין וכשהחתך יהיה סגור יותר ניתן למרוח משחה שיכולה להקטין את הצלקת. כמובן רצוי להתייעץ גם עם רופא פלסטיקאי. בברכה

19/02/2023 | 19:19 | מאת: ירדן

מה ההבדל בין פוניקוצלה לבקע מבחינת מהות הניתוח? מבינה שהטיפול הוא ניתוח בשניהם אך כיצד מבחינים בין השניים ויודעים מהו הניתוח הנכון? (אם יש פוניצקולה ללא בקע ונכנסים לניתוח בקע או הפוך)

שלום ירדן המקור של הבקע, הפוניקולוצלה וההידרוצה בתינוקות הוא מהשק הפריטוניאלי שמצפה את חלל הבטן. במידה וההידרוצלה או הפוניקולוצלה לא נספגים צריך להתיחס אליהם כאל בקע ולנתח כמו שמנתחים בקע בגישה פתוחה. בברכה

20/02/2023 | 08:13 | מאת: ירדן

תודה, האם זה כך גם אצל ילדים ונוער?

בילדים ונוער יכולות להיות גם סיבות נרכשות כמו זיהום וטראומה להידרוצלה ופוניקולוצלה, לכן חשוב לשקול לבצע בדיקות נוספות כמו אולטרסאונד. בברכה

14/02/2023 | 00:39 | מאת: שני

שלום, בסקירת מערכות מכוונת בשבוע 28+2 הודגמו: -מעי מעט אקוגני. -מערכת מאספת כפולה בכליה ימין. - מוקד אקוגני בחדר שמאל של הלב -קיבה מוגדלת לפי גולדשטיין 33.4 מ״מ אורך מעל 2 סטיות תקן, רוחב 14.8 מ״מ תקין, AP היה 21 מ״מ מעל 2 סטיות תקן. מה המשמעות של הממצאים בקיבה ומעי? צ׳יפ גנטי תקין, בדיקת אקסום טריו תקינה, אקו לב תקין. תודה רבה על המענה

שלום שני מעי אקווגני בשבוע 28 בהחלט יכול להיות ממצא חולף הקשור לדוגמא לדימום, אך השילוב של מעי אקוגני וקיבה מוגדלת מעלה גם חשד לחסימת מעי שלפעמים מחייבת התערבות ניתוחית לאחר הלידה. מומלץ להיות במעקב במרכז טוב שיכול לבצע ברור מקיף וטיפול טוב לאחר הלידה. בברכה

08/01/2023 | 15:26 | מאת: מיטל

היי, אני נורא מודאגת כי לבן שלי בן שבעה שבועות יש ציסטה מולדת בגשר האף , עשינו Mri שאישר לנו את זה וכרגע אני מטופלת במרפאות חוץ בבית חולים איכילוב. נראה שהם לא ממהרים לנתח אך זה מאד מפריע לי כי זה גוש של 0.8 ס״מ באמצע הפנים שנראה שקצת גדל מאז הלידה. רציתי לשאול האם מומלץ לנתח ומתי והאם עליי לפנות לרופא פרטי על מנת לזרז את התהליך ? האם ישאר צלקת לאחר מכן ? תודה

שלום מיטל ציסטה דרמואידית לרוב אינה מסוכנת ולכן אין דחיפות להציא אותה. באיכילוב יש צוות מקצועי וטוב לכן לא ממליץ לך לעבור. כשהבן יגדל מעט ניתן יהיה להציא את הציסטה באופן יותר בטוח ואם אין בעיות הצלקת בדרך כלל קטנה. בברכה

17/12/2022 | 07:46 | מאת: נעמי

שלום דוקטור. בתי בת ה16 חווה במשך שבוע כאב לא חזק במיוחד בצד ימין של הבטן התחתונה בזמן שהיא בשירותים, גם בזמן שהיא עושה פיפי. היו כמה פעמים שהכאב התרחש גם שהיא לא הייתה בשירותים, כאב שנמשך כמה שניות. מה יכולה להיות הסיבה? תודה.

שלום נעמי סליחה על העיכוב בתשובה, כאבים בבטן ימנית תחתונה המתגברים בעת מתן שתן יכולים להגרם מבעיה במערכת השתן אך יכולה להיות מסיבות נוספות כמו מחזור, דלקת מעיים ועוד. במידה והכאב לא עבר כדאי מאוד לקחת אותה לרופא שיבדוק ויחליט אם יש צורך בבדיקות מעבדה, הדמיה או ייעוץ. בברכה

13/12/2022 | 21:08 | מאת: דבק ביולוגי על שערות

הבן שלי פתח את הגבה 20/11 מאז הפלסטר ירד אבל על הגבה נשאר גוש עבה של דבק שלא יורד. בשירותי האחיות לא הסכימו לגעת בגבה . . אמרו שזה ירד. זה תקוע חזק לשערות הגבה. זה מציק ומכאיב אם נוגעים בזה. מה עושים??

שלום רב סליחה על העיכוב בתשובה, מקווה שהדבק כבר ירד ואם טרם, חשוב לא למשוך חזק כי זה עלול גם לפתוח את החתך וגם לתלוש שערות. אם לא מתגבר כדאי לקחת אותו לרופא כדי לבדוק שאין דלקת. בברכה

לנכדתי אובחן ציסטה בשחלה שליפפה והרסה אותה. הציסטה לא קטנה והיא כבר בת חודש וחצי. יש חילוקי דעות בין הרופאים האם לנתח עכשיו או להמתין. מה דעתך ומי המומחים בנושא בארץ כולל אתה. תודה לידיה

שלום לידיה במידה והציסטה כבר פגעה בשחלה אז מדובר בניתוח פחות דחוף ולכן כדאי לעשות אותו כשהיא במצב טוב. כדאי להתייעץ עם רופאים במרכז רפואי עם מחלקה כירורגית ילדים. עם שחלה אחת בהחלט יכולה להיות פוריה. בברכה

שלום לדר יש לי צניחת רקטום בינונית לא מעונינת בניתוח הבעיה שיש צריבה קשה מהרקטום כל הזמן רק בישיבה נפסקת ויש גזים עשרות ביום שצורבים גם וגם היציאותצורבות אני לא מתפקדת אי אפשר כל הזמן לשבת מה ניתן למרוח להפסיק הצריבה? מתקשה לצאת מהבית וגם בבית סובלת ניסיתי עזרקאין לא עוזר ניסיתי פרוטו גליבונל לא עוזר אקוה קרם לא עוזר אנטרולין לא עוזר משחת וזלין לא עוזרת גם מה אעשה כדי שאוכל לצאת מהבית להפסיק הצריבה הקשה בתודה האם צניחה בינונית יכולה לגרום לסבל כזה?

שלום דנה התמונה שאת מתארת מאד לא קלה ונראה שניסית כבר כמעט כל אפשרות טיפולית מלבד ניתוח. במידה ולא לקחת עדיין בדיקת צואה כדאי לקחת וכדאי שגם כירורג פרוקטולוג ייבדוק אותך כדי שתוכלי לשקול אם לא כדאי לעבור ניתוח. בברכה

שלום רב, הרגשתי בבית השחי הימיני של ביתי, בת ה5, בליטה קטנה מזה תקופה, דבר אשר לראשונה שמתי לב אליו לפני חצי שנה בעת מחלה ויראלית. בעקבות התלונה ביצענו אולטרסאונד שבו נראתה בלוטת לימפה מעט מוגדלת ובדיקות דם שיצאו תקינות. לאחר מספר חודשים שוב הרגשתי משהו וניגשתי לרופא אשר לא הבחין כל כך בדבר אבל שלח אותנו לאולטרסאונד נוסף: אלא תוצאות האולטרסאונד שביצענו לפני שבוע: סונר בית שחי ימין: מבנה תקין של השרירים. בזנב בית השחי שטחית הודגמה בלוטת לימפה תגובתית, בקוטר 8 מ״מ. מעליה הודגמה בלוטה לימפה קטנה נוספת דומה בעלת קוטר 7 מ״מ. אין לראות גושים או הסננה. כלי הדם אקסילריים תקינים. בחלק עליון של זרוע פנימית אין לראות גושים. מבנה תקין של השרירים והשומן התת עורי. לסיכום, בלוטות תגובתיות קטנות בבית שחי ימין ללא גושים. רופא הילדים של ביתי הפנה אותנו לכירורג לבירור נוסף. האם יש סיבה לדאגה? תודה רבה,

שלום רב התמונה שאת מתארת מאד מתאימה לבלוטות לימפה תגובתיות שגדלות כתוצאה מזיהום וירלי. הגודל, המיקום והעובדה שאינן גדלות מעל ל 1 ס"מ בהחלט מעודדים שלא מדובר במחלה קשה. כמובן שבדיקת כירורג יכולה לעזור כי לפעמים בבדיקה רואים דברים נוספים. בברכה

תודה רבה ד״ר על תגובתך המהירה.

כאבים בצד ימין של הבטן,כאבים דוקרים.מעירים משינה. לא בטן תחתונה.תודה על מענה.

שלום רב כאבים בבטן ימנית יכולים יכולים להגרם מסיבות רבות בניהן גם דלקת תוספתן, דלקת כיס מרה, דלקת בדרכי השתן ובמעיים. במידה ויש החמרה חשוב מאד להבדק ע"י רופא שיחליט בהתאם לממצאי הבדיקה על המשך הטיפול המתאים. בברכה

04/10/2022 | 01:15 | מאת: לימור

שלום רב בני כשהיה בן שנה וחצי עבר ניתוח להסרת עור עודף מברית המילה . כיום בן 9.5 שנים אני שמה לב שהתפרים מסביב לעור לא נמסו ויש לו מעין סימנים האם זה מסוכן ? האם יש בכלל מה לעשות ? האם מפריע לגדילה של הפין ? הפין שלו קטן מאד . תודה רבה

שלום לימור במרבית המקרים בהם מתקנים עודף עורלה נהוג להשתמש בחוטים נספגים ולכן לא בטוח שמה שאת רואה הם אכן חוטים. כדאי שאורולוג ילדים יבדוק אותו ובמידה ויש חוטים, יוציא אותם. אם הפין מאד קטן כדאי שגם אנדוקרינולוג ילדים יבדוק אותו כי לפעמים יש צורך בטיפול הורמונלי. בברכה

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > ... 73