בקע טבורי לילדים בן 4 ובת 2

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

06/12/2023 | 12:51 | מאת: שלומית

שלום לילדים שלי בן 4 ובת 2 יש בקע בטבור הגדול צריך ניתוח כבר והקטנה מעקב רק רציתי לשאול זה יכול לכאוב או להציק ואם כן מתי ? כי שניהם אמרו לי כבר שכואב להם פה ושם לא כאב מתמשך בכלל כי אני שואלת אחכ והם אומרים שעבר. וזה קורה בעיקר אחרי פעילות בנוסף הקטנה אמרה לי כבר כמה פעמים בבקרים שכואב לה ושוב גם פה אני שואלת והיא אומרת שכבר לא זה יכול להיות מהבקע ?

שלום רב שלומית הסיבה שבקע טבורי יכול להכאיב היא שתוכן מחלל הבטן עלול להכנס לתוך הבקע ולהלחץ. תוכן כזה בבקע גדול יכול להיות לולאות מעי אבל לרוב נכנס שומן כמו האומנטים. מה שמעלה את הלחץ בבטן גורם לתוכן להכנס ולכן אם הבנות מתלוננות כדאי לתת להן לנוח כדי שהלחץ ירד והתוכן יחזור לבטן. במידה והכאב לא עובר חשוב מאוד להבדק בדחיפות ע"י רופא. בברכה

מנהל פורום כירורגיית ילדים