התנתקות ציפורן אצל בן שנה עקב מכה חזקה

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

07/12/2023 | 20:40 | מאת: נוגה

שלום וברכה, הדלת של הבית (לא פלדלת) נסגרה על האצבע של בן השנה וחודש. אחרי כמה זמן ראי יש הציפורן נהייתה כחולה ואז צהבהבה ואחרי ששללנו שבר (בבדיקת רנטגן) והתחלנו אנטיביוטיקה נגד זיהום שעלול להיות, ראיתי שהציפורן מתחילה להתנתק מהאצבע כמעט לחלוטין (ממש רואים מה שיש מתחתיה). במידה והציפורן תנשור - האם צריך לחבוש את האצבע? האם הציפורן תצמח מחדש? תודה רבה.

שלום נוגה התמונה שאת מתארת מתאימה לציפורן שכבר לא מחוברת ולכן קרוב לוודאי שתנשור. חשוב לשמור על מיטת הציפורן נקייה אך לא חייבים לשים משחה אם אין סימני דלקת. במידה ושורש הציפורן לא נפגע, יש סיכוי טוב שתצמח ציפורן חדשה. בברכה

מנהל פורום כירורגיית ילדים