כמה זמן מומלץ לחכות בין ניתוחים

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

18/01/2024 | 16:45 | מאת: חנה

היי ד״ר, עשיתי ניתוח לפני שבועיים ניתוח עם הרדמה מלאה(ניתוח הקטנת כונכיות). עוד שלושה שבועות אמור להיות לי עוד ניתוח של הקדמה מלאה(גידול שפירי בצוואר) הגידול לא ברמה מסוכנת או משהו ואני יכולה לדחות אוצו. רציתי לדעת מה אתה חושב האם שווה לדחות או שזה בסדר לעשות שני ניתוחים בהרדמה מלאה בהפרש של חודש? אני בת 22 ובמצב בריאותי טוב

שלום חנה מרבית גידולי העור בצוואר הם אכן שפירים אך רק לאחר שהוצאו ונבדקו ניתן לדעת בודאות. הרדמה כללית לשם הוצאת נגע עורי בצוואר, לרוב יכולה להיות לא מאד עמוקה אך איני יכול לדעת מבלי שראיתי. מציע שהרופא שאמור להוציא את הגידול ישקול אם כדאי לדחות. בברכה

20/01/2024 | 04:18 | מאת: כמה זמן מומלץ לחכות בין ניתוחים

היי ד״ר, הגידול אכן שפירי(לקחו דגימה מהגידול עוד לפני) אז האם יש לדעתך בעיה בלעשות הרדמה כללית פעמיים בתקופה של חודש ושבוע?

שלום חנה במידה ומדובר בגידול שפיר אין בעיה לדחות את הניתוח עד שיעברו כשלושה חודשים בין הניתוחים. בברכה

22/01/2024 | 11:33 | מאת: חנה

היי דני, קודם כל תודה על התשובות. בעיקרון אני מעדיפה לעשות אני הניתוח עכשיו ולא לחכות איתו. לדעתך אמור להיות בעיה אם אני עושה את זה בהפרש של קצת יותר מחודש?

שלום יסמין במידה וידוע שהנגע שפיר אין בעיה להמתין שלושה חודשים בין ההרדמות. בברכה

מנהל פורום כירורגיית ילדים