שאלה רפואית לרופא אורווג

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

07/02/2024 | 12:55 | מאת: שולמית בוזגלו

היי דר יש לי ילד בן שנתיים עם פוניקולוצלה מאז הלידה . רציתיצלדעת אם המצב לא השתפר ולא נספג לבד מעצמו האם מחייב בניתוח או שהגוף יכול לרפא את עצמו ומיותר להתערב רפואית ? האם ישפיע על תפקוד האשך או על פוריות הילד ? אשמח לתשובה

שלום שולמית במידה והפוניקולוצלה לא גדל ולא מפריע, ניתן להמתין עם הניתוח עד גיל 4 שנים. ניתן גם לעשות בדיקת אולטרהסאונד שיכולה למצוא בקע קטן שמצדיק ניתוח ברגע שאובחן. אם ירגיש כאב באזור ויהיה חשש שחל שינוי, חשוב שייבדק בדחיפות על ידי רופא כי אם יש כליאה של בקע, זה מחייב ניתוח דחוף. אם לא יספג זה עלול להשפיע על האשך ולכן כדאי לנתח. בברכה

מנהל פורום כירורגיית ילדים