יבלות בכף היד בילדים

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

14/11/2023 | 13:31 | מאת: הורה מודאג

בננו בן ה10 פיתח יבלת HPV שנתגלתה לפני כשנה. יתרה מכך יבלות קטנות יותר הופיעו לידה (4 נוספות). התחלנו טיפול בחנקן ועלינו לפקוד את הרופא לסדרת טיפולים פעם בחודש עד להעלמות היבלות. הרופאה בישרה לנו שמדובר בוירוס HPV והוא מדבק. אנחנו עם תינוקת בת מספר חודשים ושני ילדים נוספים. אנו וחוששים מאוד מהדבקה של שאר הילדים ולכן בעצה עם הרופאה מחטאים משטחי מגע משותפים כגון שלטי קונסולות משחק, טלפונים ניידים וטאבלטים. בנוסף חובשים את האזור בפד גזה. לפנינו עוד מספר טיפולים בחנקן כדי למגר את היבלות אך שאלתי אם יש טיפול כירורגי המתאים לילדים שניתן לבקש?

שלום רב במידה וטיפול במשחות וצריבה בחנקן לא עזרו, ניתן לעשות כריתה כירורגית של היבלות. את הפעולה הזו עושים לרוב רופאי עור ולמרות שניתנת הרדמה מקומית לפעמים יש צורך גם בסדציה כי קשה לקבל שיתוף פעולה בגיל הזה כשכואב. בהצלחה

מנהל פורום כירורגיית ילדים