פטמות שונות אצל ילדה בת 4

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

29/12/2023 | 20:06 | מאת: נטי

שלום רב, שמתי לב שהפטמות אצל בתי בת 4 שונו זו מזו. פטמה אחת בצורה רגילה, עגולה/אובלית מעט והשנייה בצורה שונה של מעין טיפה. מסגרת הפטמה בצורה שונה ולא ברורה. אציין שכשהיתה תינוקת היו לה פטמות בולטות וזה עבר כשהיתה בת שנה וחצי בערך (אמרו לי שזה הורמונלי וכנראה קשור לטיפולי הפוריות שעברתי). האם השוני בפטמות תקין בגיל כזה?

שלום נטי פטמות לא סימטריות זה תקין גם בנשים בוקרות ואף יותר בשנות ההתבגרות. כיוון שיכול להיות גם גורם לא תקין, כדאי שרופא הילדים יבדוק ואם יהיה חשד לממצא לא תקין כדאי שגם כירורג ידלים יבדוק את ביתך. בברכה

מנהל פורום כירורגיית ילדים