הבן שלי עשה בדיקת US בטן עליונה (כולל כליות), מה אומר הפענוח?

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

27/01/2024 | 21:35 | מאת: אנונימי

שלום, הבן שלי בן השנתיים הוא משלשל מאז שהוא נולד אבל עכשיו זה החמיר והתחיל לו גם כאב בטן. להלן הפענוח: הכבד בגודל ובמרקם תקינים ללא ממצא מוקדי. כיס המרה אינו תפוח, בעל דופן תקין ואינו מכיל אבנים. דרכי המרה לא מורחבות. הלבלב בגודל והדיות תקינים. הטחול מוגדל במרקם תקין, ללא ממצא מוקדי. משערתו 9.6 ס״מ. שתי הכליות בעלות גודל, צורה ומקום תקינים עם הפרדה קורטיקומדולרית תקינה. אורך כליה ימין 6.9 ס״מ. אורך כליה שמאלית 7.2 ס״מ. אין הידרונפרוזיס. כיס השתן סדיר. ללא הרחבת שופכנים דיסטלים. ללא נוזל בבטן או באגן. ללא עדות לקשריות לימפה מוגדלות באזור כלור-צפקי עליון או בחלל הצפק. פיתוחי מעיים בעלי מראה על- שמעי רגיל. לסיכום: ספלנומגליה.

שלום רב הממצא של הגדלת הטחול במידה קלה וללא ממצאים חריגים בתוכו מחייב מעקב אך בד"כ אינו מסוכן. את השלשול בהחלט כדאי לברר עם רופא גאסטרואנטרולוג ילדים. בברכה

מנהל פורום כירורגיית ילדים