תהליך שומני שגדל לאט

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

29/02/2024 | 09:46 | מאת: טופז

שלום רב, לאחר בדיקת MRI מוח לבת שלי שמוגדרת עם אפילפסיה נמצא שיש לה תהליך שומני הגדל לאט ייתכן DERMOID או טרטומה. השמח להסבר יותר מפורט על מה זה אומר

שלום טופז דרמואיד הוא לרוב תהליך לא ממאיר אך עצם הגדילה שלו יכולה להפעיל לחץ על איברים סמוכים אליו וכך לגרום לנזק. כיוון שביתך סובלת מאפליפסיה אני מניח שהיא כבר נמצאת בטיפול של נוירולוג. ממצא כזה שהתגלה ב MRI מחייב גם התייעצות עם נוירוכירורג שיוכל להעריך אם ניתן להוציאת את הממצא. בברכה

מנהל פורום כירורגיית ילדים