תוספתן מודלק מחייב ניתוח

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

06/02/2024 | 12:30 | מאת: אנונימי

בשישי האחרון הבת שלי בת 4.6 אושפזה עם חשד לדלקת בתוספתן. בבדיקות דם קיים מדדי דלקת 9.6 ובאולטרסאונד תוספתן גדול כ7 ממ. הוחלט על פעולה שמרנית של מתן עירוי נוזלים ושילוב 2 אנטיביוטיקות. ביום ראשון (לאחר יום וחצי אשפוז) שוחררה ביתי מביח כשהתוספתן בגודל שכ6.6 ממ, ומדדי הדלקת בדם 4.9. עדיין מתלוננת על כאבי בטן. הנחיות שחרור לא צויין על המשך קבלה אנטיביוטיקה בבית או ספירת דם עם מדדי דלקת בקופח למעקב. רק ביקורת בעוד כמה ימים אצל הרופא. לא ברור לי כמה דברים: אם יש חשד לתוספתן מודלק לא מבצעים ניתוח בטיפול שמרני. ובייחוד שיש עדיין תלונות על הכאבים? האם כדי לבקש מקופח בדיקות דם שכולל ספירה ומדדי דלקת על דעת עצמי. כי בטופס השחרור לא ציינו זאת. ושוחררה עם מדדי דלקת של 4.9. מאיזה גודל/אורך מבצעים ניתוח הסרת תוספתן. ואם למרות הטיפול השמרני בתוספתן המודלק ייתכן ויהיה צורך בניתוח בהמשך.

שלום רב טיפול שמרני בדלקת תוספתן בהחלט מקובל ויכול להתאים גם לדלקת בשלב מתקדם וגם בשלב מוקדם. במידה ויש תוספתן מודלק, בד"כ מומלץ לטפל יותר זמן ממה שאתה מתאר. בנוגע לכריתה של התוספתן לאחר הטיפול האנטיביוטי, לרוב מומלץ להמתין מספר שבועות ואם אין כל תלונות, לא חייבים להוציא אותו אך יש יתרון להוציא אותו כשאינו מודלק. חשוב להיות במעקב של הרופא המטפל וגם של כירורג ילדים ולחזור על בדיקות הדם וההדמיה בהתאם לממצאי הבדיקה. בברכה

מנהל פורום כירורגיית ילדים