שבר בגולגולת תינוק בן 1.7 שנים

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

12/02/2024 | 07:46 | מאת: אנה

שלום ד״ר בני בן 1.7 נפל מכיסא שהורם לאוויר ולאחר אולטרסאונד בבית חולים נאמר שיש לו שבר בגולגולת היכן אני צריכה לעשות מעקב איך אוכל לדעת שלא יהיה נזק עתידי וכמה זמן החלמה עד להחלמה מלאה האם יש דברים שאסור לעשות האם מותר לטוס אשמח לדעת האם הגולגולת אמורה לחזור למצב רגיל ,האם לא יהיה נזק בעתיד לבן שלי כתוצאה מהמכה ? האם יש דרך לחזור לבדיקה להמשך מעקב לעשות אולטרסאונד שנית לוודא שהכל מתאחה כמו שצריך וחוזר למקום כפי שהיה לפני ? האם הגולגולת יכולה להתאחות בצורה שונה שתפגע בסימטריה של הראש . ?תודה רבה

שלום אנא במידה ושללו בבית החולים שיש פגיעה ברקמת המח, קרוב לוודאי שהשבר יחלים טוב ולרוב אין נזק משמעותי להתפתחות הילד בעתיד. חשוב להיות במעקב של רופא הילדים ואם לא הומלץ לכם בבית החולים לחזור על בדיקות הדמיה, ניתן להמשיך מעקב בלבד. מאד חשוב להמנע ככל שניתן ממכות בראש בתקופת ההחלמה של השבר שנמשכת כמה חודשים כי מכה קטנה באזור השבר יכולה למנוע את החלמתו ולגרום לנזק. אם תהיה מחשבה שמשהו בהתנהגות שלו השתנה כדאי יהיה שיבדק בדיפות ע"י רופא נוירולוג. בברכה,

12/02/2024 | 11:45 | מאת: אנה

תודה רבה על המענה ד״ר שמתי לב שהוא התחיל לחרוק שיניים האם יש קשר ואיך שוללים פגיעה ברקמת המוח?עשו לו רק אולטרסאונד באזור ממש קטן אני מרגישה במישוש שהשבר נרחב יותר

מנהל פורום כירורגיית ילדים