פורום ראומטולוגיה

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות.
ראומטולוגיה הוא ענף ברפואה פנימית העוסק במצבים בהם קיימת מעורבות של מפרקים, שלד, שרירים או באופן כללי רקמות חיבור. קיים מגוון רחב של מחלות ראומטיות. חלקן מקומיות, במפרק או במערכת הגידים, חלקן כלליות יותר (לדוגמה, דלקת מפרקים ניוונית) וחלקן מחלות הפועלות באופן רב מערכתי עם מעורבות של מערכות שונות בגוף (למשל, זאבת, דלקת מפרקים שיגרונית, דלקת מפרקים פסוריאטית או דלקות כלליות של כלי הדם). מטרת הפורום היא לחשוף את הסובלים ממחלות מפרקים למידע עדכני לגבי אפשרויות רפואיות מקצועיות לטיפול במחלות אלה.
4913 הודעות
4744 תשובות מומחה

מנהלי פורום ראומטולוגיה

24/03/2018 | 15:39 | מאת: רוית

הבן שלי אושפז בבית חולים בגלל דימומים פנימייםוסימנים כחולים. לאחר בדיקות דם עולה כי מספר תאי הדם הלבנים שלו נמוך מאוד וכן גם של טסיות הדם. היינו פעם אחת ושיחררו אותנו להשגחה בבית לאחר ששלחו בדיקת דם לרמבם וכעת הוא מאושפז שוב עם ירידה חריפה בתאי הדם. שאלתי היא האם כדאי לבצע בדיקה של מח העצם( שלא נעשתה עד כה וגם הרופאים לא בטוחים שכדאי לעשות) והאם כדאי לפנות לבית חולים שניידר המתמחה ברפואת ילדים? כרגע הוא מטופל בסטרואידים כדי להעלות את מספר תאי הדם שלו. מחכה לתשובתכם, תודה רבה

שלום רוית, ממליצה לפנות להמטולוג ילדים. רפואה שלמה

18/03/2018 | 02:08 | מאת: שני

שלום דר' , הזרקת סטרואידים לדלקת עקב כף רגל מזריק ראומטולוג ואורתופד או אורתופד בלבד?

שלום שני, ראומטולוגים גם יכולים להזריק באם יש צורך. ממליצה לך לברר אצל הראומטולוג לפני.

17/03/2018 | 17:38 | מאת: רחמים

שלום דר אני בן 54 יש לי כאבים בחזה מדי פעם בעוצמה שונה רופה כאב פרטי טוען שיש לי תסמונת טיטצה ..עשיתי צילום סיטי עמוד שדרה גבי וצווארי צווארי התוצאה 3 בלטי דיסק בגבהים שונים הומלץ פיזוטרפיה ..בגב סיטי נרשם בגובה d1-d12 הודגמו שינויים ספונדילוטיים קלים בגופי החוליות .אין עדות ללחץ על השורשים העצביים ...המרווחים הבינחולתיים מוצרים לאורך ע"ש . סימני Pish בע"ש גבי . .נשלחתי לבצע דיקור .... יש להדגיש בדיקות הדם שלי תקינות .חוץ מוסטסטרון שהוא קצת נמוך וטמין די בערך של 35 .גוף רזה עם בטן קלה . אשמח לתגובתך מה ניתן לעשות מעבר .

שלום רחמים, בהחלט פיזיוטרפיה היא מרכיב חשוב. הטיפול המקובל לתסמונת טיטצה הוא טיפול נוגד דלקת - יש להתייעץ עם הרופא המטפל.

16/03/2018 | 13:17 | מאת: אושר

שלום רב שואלת בשביל חברה בת 28 בריאה בדרכ , כשהייתה בצבא לפני 10 שנים התחילו לה כאבים ושריפות בברכיים מקדימה ומאחורה וכאב בין הירך לאגן הלכה למספר רופאים בדיקות וכל התוצאות יצאו תקינות היא לא מצליחה לישון מרוב הכאב חשוב לציין שמבצעת ספורט כמעט כל השבוע. היא שמה משחת וולטרון אשר מקלה מעט את הכאב. מאיפה לדעתך הכאבים האלה נובעים?

שלום אושר, לצערי, קשה להעריך את הבעיה ללא בדיקה...

16/03/2018 | 11:55 | מאת: אבי

שלום רב אני חולה קרוהן עם דלקת מפרקים משנית לקרוהן. נשלחתי לבדיקת mri sij אשמח לדעת אם יש צורך בצום או שתיית חומר ניגוד כלשהוא כהכנה לבדיקה או שאין צורך בשום דבר. בתודה מראשץ

שלום אבי, לרוב, אין צורך בחומר ניגוד באם מחפשים אבחנה של סקרואילאיטיס בלבד. יש המעדיפים לבצע בכל מקרה את הבדיקה לאחר שתיית חומר ניגוד לחיפוש הסברים אחרים לבעיה. לכן ממליצה לך לברר מול הרופא המפנה. בהצלחה

24/03/2018 | 16:27 | מאת: אבי

אוקי, תודה רבה על העזרה.

16/03/2018 | 03:56 | מאת: שני

שלום דר', אבא שלי בן 67, חצי שנה עם כאבים עזים בכף רגל בעיקר בעקב מקרין לקשת. לא יכול לעמוד וגורם לאי שיווי משקל עקב הכאבים. לאחרונה החמרה ונפיחות באיזור העקב לכיוון הקשת. נודד מרופא לרופא ונותנים רק כדורים ומשחות לדלקת ללא תועלת ואף רכש מדרסים בהתאמה אישית. כלום לא עזר והמצא רק מחמיר רופא אורטופד כף רגל/ פודיאטור אומר שמדובר בדלקת אבל חצי שנה אין שיפור ויש רק החמרה. מה הפיתרון לבעיה כשמדובר בדלקת? והאם מתאים לבצע US כף רגל ואם כן איזה? (מה לכתוב בהפניה) לא יודעת אם שייך, מספר פעמים בשנה יש לו דלקת בגידי מפרק כף היד וזרוע ותמיד מזריקים וולטרן או נוגדי דלקת. אולי זה משוייך לתופעה בכף רגל? האם רלונטי לראות ראומטולוג? התחום שייך לבעיה הנל? אשמח לעזרתך בנושא

שלום שני, יתכן כי יש קשר בין הדלקות באזורי גוף שונים ולכן רלוונטי לראות ראומטולוג.

14/03/2018 | 11:30 | מאת: טל

שלום רב. בת 43 לפני כחודש בעקבות כאבים בגב התחתון נשלחתי לבדיקת סיטי שבה התגלה בלט קטן. לאחר מספר ימים כאבי הגב חלפו והחלו לי כאבים חזקים בשתי הברכיים שמשפיע אפילו על השוקיים ואצבעות הרגליים ,ומעט בקרסוליים ובאצבעות יד שמאל(כמו זרמים). רופא המשפחה חשד שייתכן ובמדובר בדלקת פרקים ונשלחתי לבדיקות דם שיצאו תקינות (אין היסטוריה משפחתית). אצין שאין לי נפיחויות במפרקים או קושי בבוקר מדובר בכאבים שהולכים וחוזרים . למעט הברכיים שממש כואבות לי בעיקר במנוחה אך שוב מדובר בכאב של יומיים וחולף ושבוע לאחר מכן שוב חוזר. אודה בבקשה לעזרה במה מדובר. תודה

שלום טל, לא נראה שמדובר בדלקת מפרקים. עקב תיאורך של זרמים, ממליצה להתחיל בירור ראשוני שכולל בדיקות מעבדה - כולל כימיה רחבה, פאנל אנמיה (B12), תפקודי תריס ובאם ממשיך, הערכת נוירולוג. בהצלחה

שלום. אני סובל כבר שנתיים מכאבים בלתי נסבלים. אז ככה. לפני בערך 5 שנים התחילו כאבים בכפות רגליים. לאחר מכן התחילו כאבים ברגל ימין (שלא לאט הבנתי שנעלמים כשאני יותר פעיל) דלקת בשתן גם מלפני הרבה שנים. לפני שנתיים היתה לי מין דלקת ריאות חזקה (לא יודע אם זה היה דלקת ריאות אבל הרופא נתן לי אנטיביוטיקה) לאחר כמה זמן התחילו לי כאבים חזקים בכל אזור הרקטום הפין והאשכים. יש לציין שבאותה תקופה עישנתי מריחואנה והרבה הרבה סיגריות. רק אחרי הרבה הרבה זמן גיליתי שהכאבים נחלשים כשאני בתזוזה וכשאני שוכב או יושב ממש כואב לי. לאט לאט התחילו כאבים גם בגב התחתון. שמתי לב שהכאבים המתחזקים לאחר יציאות, בעיקר לאחר שלשולים ואז מוקרנים לפין והאשכים. כמו כן סבלתי גם ממין התקפי חרדה ומפרנויות (בעקבות המריחואנה שהתקשתי להפסיק לעשן). הכאבים השתפרו ולא נעלמו בעקבות תזונה וכושר. לפני שבוע הכל חזר! לאחר תקופה של חודש וחצי או יותר של חוסר מעש, שכיבה ממושכת. זה התחיל ביום אחד. פתאום שלשולים 3 ימים ולאחר מכן עצירות שגורמים לכאב ברקטום (דפוס שהיה חוזר על עצמו (כמה ימים שלשולים ואז כמה ימים עצירות)), שורף לאורך עמוד השדרה (גם ידיים ורגליים צוואר אפילו הכאבים בכפות רגליים שהתחילו לפני הרבה שנים), בחילה וסחרחורות. אני לא יודע איך לצאת מזה שוב, לקח לי כל כך הרבה זמן להגיע להקלה בכאבים. ופתאום זה שוב חזר. הסיבה שאני שואל את זה כאן היא כי קראתי על דלקת שדרה מקשחת וזה מרגיש כאילו זה מה שיש לי. האם יש לי סיבה לחשוב כך?

13/03/2018 | 21:42 | מאת: משה

תודה רבה!

שלום משה, הסימפטומים שאתה מתאר אינם נשמעים לי טיפוסיים לדלקת חוליות מקשחת. ממליצה להתחיל בירור ראשוני אצל רופא מטפל לרבות בדיקות מעבדה רחבות.

שלום רב, רציתי לשאול האם אדם מבוגר בן 73 הלוקח תרופת "קרדילוג" עלול להסתכן אם ייקח שמן המופק מן הרכיב הפעיל בשמן קנאביס - CBD? מדובר על שמן שאינו כולל את הרכיב האסור של ה - THC. האם יש התנגשותבין לקיחת הקרדילוג לבין השמן הנ"ל?... מדובר באדם מבוגר הסובל ממחלה ראומטית קשה ושמן הקנאביס מסוגל לסייע לו.

שלום רונן, איני מתמצאת בנושא , ניתן להפנות את השאלה לפורום כאב או פרמקולוגיה.

11/03/2018 | 12:40 | מאת: רפאל רפאלי

שלום רב אני בן 79 ,בריא,ללא עודף משקל ועושה יום יום תרגילם לכל חלקי הגוף. מזה יותר מ 10 שנים אני סובל מכאבי ירכיים,בעליה במדרגות וגם בעת שינה על הצד,דבר שגורם לי להתעורר מספר פעמים ולהתהפך לצד השני. בשנתיים האחרונות עשיתי צילמי רנטגן ונמצא שהסחוס בסדר ,והרופא קבע שיש לי טרוכנטריק בוריסיטיס.במשך השנתיים קיבלתי 4 פעמים זריקות סטרואידים,אך הכאב חוזר כעבור חודש בערך. בפעם האחרונה ,אחרי שיחה מעמיקה עם רופא אורטופד,הוא אמר שיש לי דלקת וכי אין תרופה שמרפאה את הדלקת. הוא הציע לרכוש מכשיר טנס נגד כאבים,וכשלא תהיה ברירה לעשות ניתוח בשני הצדדים כדי "לגרד" את הדלקת. אני מבקש מכם עזרה : האם אמנם קשה להתרפא מהצרה הזו? עד כמה יעיל הטנס והאם אתם ממליצים על ניתוח,שנראה לי לא מסובך. בתודה מראש .

שלום, באופן עקרוני, תמיד הדבר המומלץ הוא טיפול לא פולשני והייתי ממליצה לך לנסות את כל האופציות הטיפוליות לפני החלטה על פרוצדורה פולשנית, גם אם היא נחשבת לפשוטה.

מי שאובחן כסובל מ-nr-AxSpA עפ״י צילומי mri, הימצאות ארתריטיס פריפריאלית ותמונה קלינית בכללותה (ועדיין ללא שינויים רדיוגרפיים שמקיימים את אבחנת ה-AS במלואה), מה הן התרופות שיומלץ כי יטול? 1. בהנחה וישנה הטבה (אם כי לא מלאה) מנטילת NSAIDS, הן בכאבי גב והן בכאבי מפרקים, האם בכך יהיה מספיק? או שמא יומלץ כי בכל זאת יקח בנוסף ובמקביל גם סולפסלזין לבעיות המפרקים הפריפריאליים (מתוך שיקול שתרופה זו יכולה, להבדיל מ-NSAIDS, למנוע הידרדרות בהמשך פגיעה במפרקים הפריפריאליים, לא רק להפחית כאב בהם)? 2. האם יש סיכוי במצב זה (ללא אבחנה של AS, אלא רק AxSpA) לקבל מרשם גם לתרופות ביולוגיות? אם כן, מה תהיה ההתוויה הרפואית להמלצה שכזו? ממחקרים שראיתי, תרופות ביולוגיות נמצאו יעילים בעצירת ההידרדרות של מצב המפרקים הפריפריאליים. האם זה שיקול בנסיבות העניין לתת אותם, גם אם כאשר, לכאורה, בעיית הכאב נפתרה על ידי NSAIDS? תודה

שלום מרק, ההתייחסות מבחינה טיפולית ב AS ו nr-AxSpA היא דומה ואם אין שיפור, לאחר קורס של NSAIDS (בעיקר בכאבי הגב), ניתן לעבור לטיפול ביולוגי בהמלצת ראומטולוג מטפל. כמו כן, טיפול ביולוגי יהיה גם יעיל לדלקת הפריפרית. סולפסלזין גם יכול לעזור לדלקת הפריפרית אולם משחק תפקיד פחות משמעותי מבחינת כאבי הגב. יש לעבור הערכה ראומטולוגית עם בדיקה מקיפה ובאם אין שיפור מספק, ניתן לעבור לטיפול אחר בהתאם לקליניקה הדומיננטית. בהצלחה ורפואה שלמה.

02/03/2018 | 19:31 | מאת: אלונה

בת 55 הכאב פחת .טופלתי בעבר בתרופות לשיכוך ולדלקת וץבזריקות. של חומצה הילוארונית . ירדתי משמעותית במשקל מורחת משחה לשיכוך כאבים ונוטלת ויטמנים ו- NO.7. עושה פיזיוטרפיה. לא מעונינת בהחלפת ברך.האבחנהבצילום האחרון : וארוס עם קריסת משטח פמורלי מדיאליעם יצירת אוסטיאופטי מדיאלי. צמצצום משטח מדיאלי. האם יש פתרון /טיפול שיכול לעזור ולשפר את המצב?

שלום אלונה, נשמע שאת מטפלת בעצמך היטב. ירידה במשקל, פיזיותרפיה ופעילות גופנית סדירה הם הטיפולים העיקריים ומומלץ להתמיד בהם.

שלום רב, אם מדובר ב-AS או אפילו ב-SpA באופן כללי בשלב מוקדם יחסית שמערב את שתי הירכיים שמצבן הולך ומידרדר יותר מהר אפילו ממצב הגב (ארתריטיס עפ״י MRI וגם עפ״י התחושה -- חריקות, כאבים וכד׳), האם נכון ליטול תרופות ה-aTNF על מנת לעצור את התקדמות הפגיעה בירכיים גם אם עדיין אין כאבים גדולים ו/או הגבלה משמעותית בתנועה? או שאולי עדיף כבר לוותר ולחכות להחלפת הירכיים בעתיד מתישהו אם עדיין לא ממש כואב? או שיש תרופות אחרות שיכולות לעצור את ההתקדמות? ואם נכון ליטול aTNF, האם יש סיכויי לקבל מרשם לטיפול כזה בנסיבות דנן?

שלום מרק, רצוי להתחיל מטיפול תרופתי לפני טיפול ניתוחי - בהתאם לנסיבות. כיום סדר הטיפול התרופתי הינו נוגדי דלקת לא סטרואידליים (NSAIDS) והתקדמות לפי הצורך לנוגדי TNFו/או נוגדי IL-17. בהתייעצות ולפי מרשם ראומטולוג מטפל.

01/03/2018 | 19:50 | מאת: כאבי שרירים ידיים רגליים וגב

הי שלום אני בן 32 בד"כ בריא ,כבר חודשיים וחצי שאני סובל מכאבי גב עליון ותחתון , כאבים בידיים יותר באמות ובשכמות והרגשה של נוקשות בכף היד והאמה במיוחד לאחר השינה, בשבוע האחרון הכאב התחילו לתקוף אותי ברגליים באיזור השוקיים ,מיפשעות וכפות הרגליים. הכאב בא בגלים וכל פעם משפיעה על איזורים אחרים כולל מפרקים במנוחה ובמאמץ לאחר הפניה של רופאת משפחה לאורטופד שהפנה אותי לבדיקת mri גב עליון ותחתון מצאי הבדיקה הציגו בקע קל בחוליות s1-l5 c2-3 c3-4 וישור קל של הלורזיטיס הצווארי , האורטופד אמר לי שהלו לא מימצאים שיכולים להצביע על כאב שיקרין ליידיים ולרגליים והפנה אותי לפיזוטרפיה. בנוסף ביצעתי בדיקת emg בידיים שיצאה תקינה. בדיקות דם לזיהוי מחלות אוטואמניות ודלקתיות שיצאו גם תקינות ביצעתי בדיקות דם כלליות כחודש לפני שהחלו הכאבים בגלל בעיות עיכול שהיו לי אז באותו הזמן והבדיקות היו תקינות. בין לבין(בפרק זמן של חודשיים ) ירדתי במשקל כ8 קילו לכן הרופאה המליצה על בדיקת ct ראש שיצאה תקינה . כל הבדיקות הללו הכניסו אותי ללחץ ולכן התיאבון שלי לא היה תקין בנוסף לכך שיניתי הרגלי תזונה כנראה מה שגרם להורדת מישקל. ( העליתי 3 קילו מאז ) *אני עובד מול מחשב כ 9 שעות ביום. הרופאת משפחה שלי אומרת שכנראה מקור הכאבים הוא לחץ וחוסר פעילות ,ואם לא תיהיה הקלה בחודש הקרוב לבדוק אם מדובר בפיברומיאלרגיה . האם עליי ללכת ליעוץ נירולוג/ראומאטלוג לשלול אופציות נוספות במידה וכאבים לא מרפים ?

שלום, אתה מציג תלונות רבות הדורשות בירור מקיף, כפי שרופאת המשפחה ביצעה לך. באם כאביך ממשיכים, בהחלט יש להמשיך בירור. ממליצה על פנייה לרופאים המתאימים בהתאם לצורך.

28/02/2018 | 12:19 | מאת: מרק

שלום רב, להבנתי, קיימים קריטריונים ברורים לאבחנה של דלקת חוליות מקשחת (AS) ולצדם קיימים קריטריונים חדשים יותר לקביעת ספונדילוארתריטיס אקסיאלי (axSPa) באופן כללי, ששם לא נדרשים שינויים רדיולוגיים, אלא די בסקרואיליטיס חיובי בבדיקת mri ועוד סממן קליני אחד (למי שנמצא שלילי ל-hla b27) ולצדם קיים מקרים של undifferentiated SpA. בנוסף, להבנתי, בעולם ובארץ ישנם קריטריונים לזכאות לתרופות ביולוגיות שבסל למי שמוגדר כסובל מ-AS ובהם אי היענות לתרופות nsaids וכד׳. האם אותם קריטריונים חלים גם על מי שסובל מ-axSPa או אפילו US, גם אם עדיין לא פיתח AS מלא? או שמא עד שלא פיתחו מחלת AS באופן ברור, לא יהיו זכאיים לתרופה הביולוגית בכל מקרה? תודה מראש

שלום מרק, לרוב, באבחנת AS/axSPa, מתחילים טיפול בנוגדי דלקת שאינם סטרואידליים וממשיכים, בהיעדר תגובה מספקת לטיפולים ביולוגיים. הטיפול תרופתי מותאם לכל מטופל בהתאם לנסיבות ובהנחיית ראומטולוג מטפל.

28/02/2018 | 05:09 | מאת: אביטל

שלום, אני בת 27, יש לי פיברומיאלגיה. אובחנתי לפני כ6 שנים. בחודשים האחרונים התחלתי לחוות אי נוחות באיזור צלעות תחתונות( בערך מאוקטובר), בחודשיים האחרונים זה נהיה ממש כאב בלתי נסבל, שמורגש במיוחד בשכיבה על הגב, ובשבועות האחרונים מורגש כך גם בישיבה. אציין שזה לא מרגיש כמו שלל כאבי הפיברו האחרים, אלא כאב יותר מכאני, כאילו משהו 'לא יושב טוב' ולוחץ. מלבד זאת עשיתי רנטגן שלא הראה בעיה. רופא המשפחה לא יודע מה הבעיה. אשמח לסיוע וייעוץ ולרעיון מה עשויה להיות הבעיה.

שלום אביטל, קשה לי לענות על שאלתך ללא בדיקתך. יתכנו סיבות רבות לתלונותייך וחסרים לי נתונים רבים - האם הכאב מופיע בשינוי תנוחה? האם מופק במישוש ומגע? האם היית חולה לפני? שיעול? ועוד... ממליצה להמשיך מעקב אצל הרופא המטפל.

08/03/2018 | 04:34 | מאת: אביטל

שלום, הכאב לא מחריף בנגיעה רכה, אך כן בנגיעה חזקה. לא היה לי שיעול לפני שהתחילו הכאבים. הכאב גם לא משתנה בשינוי תנוחה. הוא מורגש גם בשכיבה על הצד ועל הבטן אבל לא חריף עד כדי כך כמו בשכיבה על הגב.

26/02/2018 | 18:34 | מאת: שירה

שלום רב, אני בת 30, לפני שנה התחילה תסמונת ריינולדס ועברתי בירור מקיף למחלות אוטואימוניות. בבירור מקיף כל הבדיקות יצאו תקינות למעט: cardiolipin igm ab 10.4 ptt sensitive to lac 1.33 הערכים הם 0.85-1.15 ptt ration 1.24 הערכים הם 0.85-1.15 בחודשיים האחרונים אני שוב נמצאת בבירור מקיף למחלות ראומטיות, שוב חזרתי על כל הבדיקות והכל יצא תקין למעט הבדיקות הנ"ל שיצאו דומות (שוב חיוביות). כמו חן עשיתי אקו לב שיצא תקין, איסוף שתן תקין, וnailfold capilaroscopy שיצא תקין. הראומטולוג אמר שכרגע אין שום עדות למחלה ראומטית, אולי אפלה אבל לא ניתן לאבחן בהיעדר ממצא קליני. אבל כבר חודשיים שכואבים לי המפרקים בכפות הידיים. אין נפיחות, קישיון, חום, אודם או הגבלה בתנועה. רק כאבים. יש ימים שבכלל לא כואב לי ויש ימים שהכאבים מתגברים וכוללים גם כאבים בשורש כף היד ובעצמות האצבעות ולא רק במפרקים. אני מאוד מודאגת, אני יודעת שכאבי פרקים זה אחד המאפיינים של מחלות ראומטיות. יש לציין שגם לפי שנה כאבו לי המפרקים לתקופה של בערך חודש וזה עבר לבד ללא טיפול וחזר בחודשיים האחרונים. האם יכול להיות שהכאבים לא קשורים? או שהם חלק מתסמונת אפלה שכרגע נמצאת בסימן שאלה? האם יכול להיות שכן יש לי מחלה ראומטית למרות הממצאים? אודה לתשובתכם!

שלום שירה, לא בטוח שהכאבים קשורים לנוגדנים שנמצאו. יש סיבות רבות לכאבי מפרקים - אחת מהן היא דלקת מפרקים ומחלות אוטואימוניות אך גורמים רבים לכך שאינם קשורים. לפי מה שאת מתארת - הכאב אינו אופייני לכאב דלקתי. ממליצה להמשיך מעקב ראומטולוגי בהתאם לאופי ותדירות הסימפטומים.

28/02/2018 | 23:32 | מאת: שירה

תודה רבה!

24/02/2018 | 00:00 | מאת: שיראל

שלום רב דר אמא שלי נמצאת בבירור אצל נירולוג עקב שינוי בזוית הפה נשלחה לmri היו שינויים בכלי דם קטנים מעט קרישי דם והנירולוג שלח לבדיקות דם Crp יצא מעט גבוה אני נורא חוששת לה מה יכול להיות הגורם לכך האם זה עלול להיות משהו מסוכן תודה מראש

שלום שיראל, הקליניקה שאת מתארת מתאימה לבירור נוירולוגי. יש לחזור עם תשובות הבדיקות אל הנוירולוג שהפנה את אימך לביצוע הבדיקות הנ"ל ויכול להפיק מהם מידע חיוני בשילוב עם בדיקתה ובדיקות הדימות. ישנן סיבות רבות לעליית CRP...

19/02/2018 | 13:55 | מאת: יוסי

שלום שמי יוסי אני בן 39 וסובל מחרדות , אני חרד מאד ממחלת הלימפומה ומירידה במשקל .. אני חי בחרדה תמידית בחודש האחרון .. לעיתים אף בלילה אני מתעורר לח באזור הגב והצוואר. הייתי אצל הרופא עשיתי בדיקות דם שרובן חוץ מאחד crp מעט מעל הנורמה(2.3mg/dl כאשר הנורמה עד 0.5mg/dl) כל השאר כולל LDH יצאו תקינות. האם תזוזה במשקל של עד 1 קג היא נורמלית לאורך היום והיא נחשבת תקינה ולא נחשבת לירידה בלתי מוסברת במשקל?(אני שוקל בין 90.6-91.5) והאם שמתעוררים מעט לחים אבל לא מזיעים ברמה שצריך להחליף מצעים זה תקין. אציין שהרופאה אמרה לי שהכל תקין אבל אני לא רגוע והייתי רוצה לשמוע מנסיונכם. אגב האם ה Crp הנקוב מעיד על גידול? תודה

שלום יוסי, ערך ה CRP מעט גבוה ועלול לנבוע מסיבות רבות. יתכן וחלית במחלה ויראלית לאחרונה שעלול להסתמן עם התלונות שציינת. נשמע שהכל תקין, במיוחד אם נבדקת על ידי רופאת המשפחה. הייתי משלימה גם בדיקת דם לתפקודי בלוטת התריס אם לא ביצעת.

וכמובן, המשך מעקב רופאת המשפחה, במיוחד אם תלונותיך נמשכות.

שלום, אני סובלת מכאבי גב, רגליים (נימול, קושי בהליכה ועמידה ועוד) וראש, בבדיקות מעבדה יצא פעמיים אנא חיובי ואנטי DNA DS חיובי כשבפעם הראשונה האנטי DNA DS היה 13 ובפעם השנייה לאחר חודש וחצי בערך - יצא 70. רופאה ראומטולוגית אמרה לי שאנטי דנא יכול להיות גם באישה בריאה ושזה לא אומר כלום. האם באמת יכול להיות אנטי דנא דס באישה בריאה והאם אין משמעות גם לעלייה? בדיקות תפקודי הכלייה והשתן תקינות. אשמח לעזרתכם, לא יודעת אם להסתפק במה שאמרה הרופאה. תודה

שלום מירב, DSDNA חיובי ביחד עם ANA חיובי, לרוב מעיד על תהליך אוטואימוני. יש לדעת באיזו שיטה בוצעה הבדיקה ומומלץ להשלים בדיקה גופנית מקיפה, בדיקות מעבדה כולל בדיקת שתן, פאנל אימוני מלא כולל רמות משלים. תתכן תגובה כזו גם לטיפול תרופתי חדש באם נטלת לאחרונה. לאור הסימפטומים שאת מתארת, ממליצה להישאר במעקב ראומטולוגי.

האם ארקוקסיה יכולה לגרום לעליה במדד אנטי דנא?

17/02/2018 | 23:48 | מאת: ליאור

שלום, בן 29. מזה כשנה וחצי שאני סובל מכאבים חזקים מאד בעכוז ימין ובגב התחתון עם הקרנה לרגל ימין. לעתים גם לאורך עמוד השדרה ובאופן כללי ההרגשה היא של הקרנה של כאב מכיוון האגן אל הגב התחתון. הרגשה שהכל תפוס. תנועה מוגבלת בהשענות לפנים. הכאבים מחמירים מאד בישיבה. בהליכה ישנה הקלה בכאבים - אך לאחר זמן מה היא דוקא מביאה להחמרה בהם ורק שכיבה עוזרת. גם שכיבה ממושכת מחמירה את הכאבים. למעשה, נדמה כי כל סיטואציה שאני שוהה בה למעלה מפרק זמן מסויים מחמירה לי את הכאבים (פרקי לא ארוכים). הדבר הביא אותי לחוסר תפקוד מוחלט שאילץ אותי להתפטר מעבודתי וכיו"ב. בנוסף סובל מבעיות קשות במתן שתן (תרשים חסימתי אורודינמיקה לצד ציסטוסקופיה תקינה). ככל הנראה פרוסטטיטיס כרונית לא זיהומית. רנטגן אגן שבוצע לפני שנה וחצי ללא ממצא חולני (האם יש טעם לחזור על הצילום שמא משהו השתנה?). MRI עמ"ש ממרץ 2017 ללא ממצא דרמטי (ללא פריצות דיסק או בלטים). בדיקות דם תקינות - כולל פאנל ראומטי, ס"ד וכולי. חלבון מגיב C תקין. בדיקה גנטית לHLA-B27 - לא נמצא אלל. אקו-לב תקין (לפני שנתיים אירוע של AF על רקע הרעלת אלכוהול). EMG NCT תקינים, CPK תקין. תפקודי תריס תקינים. לרוב הטבה בינונית בנטילת NSAIDS (לעתים גם כלל לא). גם כאשר הכאבים נעלמו לכמה ימים לאור נטילת נוגדי הדלקת - בהדרגה חזרו. בירור נוירולוגי מלא נגמר בהפנייה למרפאת כאב (אליה יש לי תור רק לעוד שנה). אני כמובן שואל לגבי AS. בהתחשב בנ"ל, הראומטולוגית בקופה"ח לא הסכימה להפנות אותי לMRI בפרוטוקול SIJ והחזירה אותי לאורתופד - זה לא ידע מה לעשות איתי בכלל ורשם לי עוד משככי כאבים חזקים. 1. האם אני בכלל צודק בחתירה שלי לבירור של דלקת חוליות מקשחת? האם אני מבין נכון את מנעד האפשרויות והסיכויים פה? 2. כאמור, האם ישנו מקום לחזור על הרנטגן אגן (במרחק שנה וחצי)? 3. לאור הנ"ל, האם פנייה לראומטולוג אחר בקופ"ח/באופן פרטי תוכל להניב הפנייה לMRI בפרוטוקול מתאים כדי לברר לתומו את חשד הAS? כל עזרה בנושא תתקבל בברכה תודה רבה, ליאור

שלום ליאור, לפי סיפור המקרה שתיארת, ניתן לחשוב על MRI מכוון למפרקי הסקרואיליאק לצורך אבחנה/שלילה. כמובן שבהיעדר בדיקה גופנית קשה לי להעריך...

18/02/2018 | 18:40 | מאת: ליאור

שלום דר' גינסברג ותודה על תשובתך המהירה, אשמח אם תוכלי להתייחס לסעיפים המפורטים בשאלתי. תודה רבה, ליאור

14/02/2018 | 21:34 | מאת: דפנה

שלום, בעקבות כאבי גב קשים הגעתי לביקור אצל אורטופד ששלח אותי בין היתר לעשות בדיקות דם. התוצאות מראות על Raumatoid Factor, C reactive protein, Complement C4 מעל הנורמה. מצורפות התוצאות. הייתי רוצה להבין עד כמה התוצאות האלו מדאיגות? כמה הן אופייניות למצבים אוטואמונים? ועד כמה הן מעידות על דלקת פרקים שגרונית? האם יכול להיות מצב נורמאלי שבו הם עולים? או משהו חולף כמו וירוס? תודה מראש

שלום דפנה, איני יכולה לראות את התוצאות שצירפת... כאבי גב פחות אופייניים לדלקת מפרקים שגרונית והבדיקות שציינת אינן ספציפיות לדלקות מפרקים. RF אף יכול להיות מעל לערך התקין באוכלוסייה הבריאה. כמו כן, אני רוצה להדגיש כי אבחנה של מקרים ראומטולוגיים בכלל ודלקת מפרקים בפרט מתבססים קודם כל על קליניקה. בדיקות המעבדה רק עוזרות לבסס את האבחנה. בכל מקרה, הקליניקה אינה אופיינית לדלקת מפרקים שגרונית וחסרים לי פרטים כמו גילך, הסטוריה משפחתית, תלונות נוספות ובדיקה גופנית... ממליצה לך לפנות לבדיקת ראומטולוג בנוסף לאורטופד. בהצלחה

17/02/2018 | 22:51 | מאת: דפנה

פרטים נוספים: גיל 33 היסטוריה משפחתית : לאבא אוסטיאופורוזיס. אבל הוא חיי עם זה בלי כל קושי. היו התפרצויות לפני כ30 שנה ומאז זה מינורי. האורתופד שם לב להליכה שאופיינית לבעיות באגן. מאז שהחלו כאבי הגב אני מתהלכת בצליעה כזו. בצילום הרנטגן לא נמצאה כל בעיה והוא שלח לאולטרסאונד כדי לבדוק אם יש מים במפרק. בנוסף הכאבים החלו אחרי דלקת גרון חיידקית (סטרפטוקוק) שנראה שלא טופלה היטב כי הדלקת חזרה שבוע מתום האנטיביוטיקה. תודה

יתכן ומדובר בדלקת מפרקים ראקטיבית לתהליך זיהומי. כפי שציינתי, ממליצה לך לפנות לראומטולוג בנוסף לאורטופד על מנת להעריך את התלונות.

תודה רבה על המענה, הייתי רוצה לדעת אילו בדיקות כדאי לעשות מראש לראומטולוג כדי שיקצרו את זמן האבחנה. אני אמא לתינוק קטן ולא מתפקדת כבר כמה שבועות. המון תודה

14/02/2018 | 14:34 | מאת: מרק

שלום, מזה כשנה אני סובל מבעיות מפרקים שונות, בעיקר קליקים, קנאקים, חריקות במפרקים וגידים בכל הגוף, מפרקים גדולים כקטנין, ללא נפחיות וללא הגבלה כלשהי בתנועה, וגם כאבים באיזור גב תחתון, ובמקומות מסוימים גם כאבים. צילומי mri של האגן והירכיים מלפני כחודש לכאורה לא הצביעו על תהליכים דלקתיים. היום קיבלתי הפניה למיפוי עצמות spect. מספר רופאים ראומטולוגים שראו אותי שללו מחלה ראומטולוגית. בדיקות הדם שלי תקינות לחלוטין. בדיקה לhla שלילית. חלקם טוענים כי השינויים אינם דלקתיים. חלקם כי השינויים הם בגידים. היום הייתי אצל אורטופד שהפנה אותי לבדיקה הנ״ל בטענה כי הבעיות לדעתו הינן על רקע דלקתי דווקא. האם בדיקת מיפוי העצמות במקרה הזה הזו מסוגלת לבדל בין שינויים דגנרטיביים ושינויים על רקע דלקתי? כי אם לא כן, מה הטעם בבדיקה אם רוצים להיווכח אם יש שינויים דלקתיים דווקא? תודה

שלום מרק, הייתי מתחילה מפנייה לראומטולוג המבצע US של המפרקים הכואבים. הבדיקה נחשבת לרגישה, נטולת קרינה ויכולה להבדיל בין דלקת מפרקים, לשינויים דגנרטיביים ודלקות גידים - תלוי במיקום הפתולוגיה

08/02/2018 | 20:50 | מאת: גל

אני חווה כאב באיזור הרקה בצד ימין הכאב נקודתי ומורגש כאשר אני לוחצת על אותה הנקודה היום אני מרגישה שזה מקרין לי בצד ימין של הראש הרגשה כמו מיגרנה כי גם לסובב את הראש כואב לפני כמה ימים הייתי מצוננת ומקוררת האם יכול להיות לזה כל קשר ? אני אשמח לדעת כי אני בלחץ נפשי בגלל זה.

שלום גל, יש לפנות לבדיקת רופא משפחה ונוירולוג/המשך בירור לפי הצורך.

08/02/2018 | 20:40 | מאת: בר

שלום ד״ר , כבר כמה ימים בערך כחמישה או ארבעה ימים אני חווה כאב נקודתי באיזור הרקה. כשאר אני נוגעת בו זה כואב מאוד ובנוסף אני מרגישה כי זה מקרין לי על איזור הראש בצד ימין ועושה לי כאבים בנוסף לפני כמה ימים הייתי מקוררת ומצוננת מה זה יכול להיות? יש מצב שיש לזה קשר ? למרות שכבר אני לא מצוננת. אני לחוצה מזה ועולות בי המון מחשבות על מה זה יכול להיות

כפי שרשמתי, יש לפנות לבדיקה רפואית

07/02/2018 | 20:16 | מאת: ענת כהן

אני בת 19 סובלת שנה וחצי מדלקת מפרקים שיגרונית RA , שאלתי : האם ידוע על אנשים שהחלימו מהמחלה ? ואם כן כיצד ? אנני רוצה לנטול תרופות לכל חיי...

יתכן מחלה שעוברת רמיסיה ואז ניתן, בהנחיית ראומטולוג מטפל ותוך מעקב הדוק להפחית טיפול תרופתי ולעיתים גם להפסיקו

07/02/2018 | 20:01 | מאת: ענת כהן

סובלת מ RA במצב רמיסה האם בדיקת אנטי CCP יש מצב שישתנו הערכים ירדו או יעלו ? או שהתוצאה נשארת קבועה ?

ערכי האנטי CCP יכולים להשתנות. אולם, הטיפול ופעילות המחלה מושפעת בעיקר מהקליניקה ולא מערכי RF או CCP

07/02/2018 | 19:49 | מאת: יוסי

שלום, עקב זיהום (דרך מין) שטופלו האנטיביוטיקה, התפתחה דלקת פרקים בגב עליון, ברך וכרסול, דלקות יורדות מאוד לאט, התפתחה הפרעה בפעילות לב(אריטמיה) וכאבי ראש, איך לטפל בזה ואם כדאי לפנות ומומחה רוימטולוג או מומחה לזיהומים? תודה.

שלום יוסי, בהחלט מומלץ מעקב ראומטולוג בשל דלקת המפרקים (ככל הנראה מדובר לפי סיפור המקרה בדלקת מפרקים ראקטיבית). באם יש הפרעות בקצב הלב, ממליצה גם מעקב קרדיולוג. זיהומולוג - באם המחלה הזיהומית עדיין פעילה.

06/02/2018 | 20:11 | מאת: מטי

שלום רב, לפני כמה שנים אובחן אצלי פיברומיאלגיה. תגובתי לתרופה היה דרמטי. החלטתי לוותר. עברו מספר שנים והכאבים התגברו. ראומטולוג נוסף איבחן RA והטיפול מטרוטרקסט + חומצה פולית. תופעות התרופה היו בלתי נסבלות. מבחינת הכיבה. החלפתי ל- Plaquenil . לאחר כ-20 יום מתחילת הטיפול בplaquenil הופיע אצלי קלקול כיבה רציני, שלשול בלתי פוסק וכאבים. נשלח למעבדה בדיקת צואה ושתן - שהיו תקינות. אני כשבועיים עם קלקול כיבה רציני לא הצלחנו לברר את הסיבה. האם (plaquenil) שמאז התחלת הבעיות בכיבה לא לוקחת, יכולה להיות סיבת המצב? ניסיתי גם rekamide אבל המענה לבעיה מאוד חלקי. תודה על העזרה.

שלום מטי, יתכן כי ישנו קשר לטיפול בפלקוויניל. כל תופעה המופיעה בסמוך לנטילת תרופה חדשה עלולה להיות קשורה לטיפול התרופתי. הדבר אמור לחלוף. יתכן כמובן גם כי המקור הוא אחר (זיהומי לדוגמה) - אין הכרח כי דגימת הצואה תהיה פתולוגית. פלקוויניל באופן כללי נחשבת לתרופה בטוחה יחסית לשאר התרופות. יש להתייעץ עם הראומטולוג המטפל לצורך המשך הטיפול בדלקת המפרקים. בהצלחה.

06/02/2018 | 12:40 | מאת: ענת כהן

מצאו לי קשרית בבלוטת התריס, רציתי לדעת אם יש קשר לדלקת מפרקים שגרונית ממנה אני סובלת?

שלום ענת, במחלות ראומטולוגיות, יש קשר בין תופעות אוטואימוניות באופן כללי, כולל מחלה אוטואימונית של בלוטת התריס. הפרעות בתפקוד בלוטת התריס גם עלולות להתייצג עם כאבי מפרקים/שרירים. באופן ספציפי לגבי קשריות בבלוטת התריס - פחות מוכר.

06/02/2018 | 12:05 | מאת: ענת כהן

אני חולת RA האם יש סכנה להפסקת מטוטרקסט ולהשאר אך ורק עם כדורי פלקווניל , ואיך ההדרגה הפסקה נעשית ? שאלה נוספת: יש לי לחץ במתן שתן ממש כל חצי שעה מרגישה צורך להטלת שתן. האם זה מהכדורים ? נוטלת מטוטרקסט ופלקווניל

שלום ענת, א. הפסקת מטוטרקסט - אם ובמידה ותתבצע, צריכה להיות תחת מעקב ראומטולוג מטפל. ישנה סכנה להישנות דלקת המפרקים אם הדבר נעשה עצמאית וללא מעקב. ב. ממליצה לך דבר ראשון לבצע בדיקת שתן לשלול דלקת. בהצלחה

05/02/2018 | 22:20 | מאת: גיל

שלום, אני גבר כבן 30 מאובחן עם אנקילוזינג ספונדליטיס מזה 4 שנים. מטופל בסלקוס 100 מ"ג ליום. אני פעיל ספורטיבית בצורה מלאה(כולל ריצה ואופניים). לפני בערך כחצי שנה התחילו לי קליקים משמעותיים במפרק הירך הימני בחלקו הפנימי בתנועות מסוימות (כמו יישור וכיפוף הרגל) ואני מרגיש שהאזור כאילו מגורה .מעבר לכך יש לי טווח תנועה מלא במפרק.. האם הקליקים ותחושת אי נוחות במפרק יכולים להיות קשורים לאנקילוזינג ספונדליטיס או שזאת בכלל בעייה אורטופדית? תודה.

שלום גיל, הרושם כי מדובר בבעיה אורטופדית אך לא ניתן לשלול גם קשר לבעיה הראומטולוגית ברקע. האם אתה סובל גם מכאבים? האם הכאב מופיע בתנועה או יותר במנוחה? ממליצה להיבדק ע"י הראומטולוג המטפל על מנת לאבחן את התלונה. בהצלחה

04/02/2018 | 12:45 | מאת: ענת כהן

סובלת מ ra . שאלתי: אם אעבור לטיפול ביולוגי ,לא אוכל לחזור לטיפול מקו ראשון ?כמו לחזור לכדורי פלווניל?

תמיד ניתן לחזור לטיפול מקו ראשון, בהתאם למצב הקליני ולהמלצות הראומטולוג המטפל.

01/02/2018 | 17:46 | מאת: רונית

ביתי חיילת בת 19 - סובלת מזה מספר חודשים מכאבים ביד ימין מכף היד עד הכתף. נשלחה מהצבא (בסדיר) לאחר בדיקות לרופאה בבית חולים שבחנה את היד והבדיקות והחליטה לטפל בה בכדורים סלאזופירין. אני מודאגת מאד מההשפעה של הכדורים על הגוף. האם זה נכון כטיפול ראשון לתת כדורים מסוג זה ? האם יש דרך להתגבר על הדלקת פרקים כדי שתעבור או שזאת מחלה כרונית ? האם כדאי לקבוע עם רופא פרטי נוסף לחוות דעת נוספת. האם יש טיפול אחר יותר קל בהשפעה שלו על האיברים הפנימיים ? תודה רבה

שלום רונית, יש סוגים רבים של דלקות מפרקים. איני יודעת באיזה סוג מדובר ומה השיקולים בבחירת הטיפול. האם מדובר בדלקת מפרקים? דלקת גידים? סיבה אחרת? כך שאין באפשרותי לענות בצורה יעילה לשאלתך ללא בדיקה גופנית ושמיעת סיפור המקרה. לציין כי יש מחלות/דלקות רבות שסלזופירין ניתן כטיפול ראשון.

30/01/2018 | 14:10 | מאת: ליאונורה

שלום לכם,אני עם פיברומיאלגיה מזה כשש שנים,בשנה וחצי האחרונים זה במצב פעיל יותר (יש לי גם סוכרת,ריאומטואיד ארטריטיס ואוסטיאו ארטריטיס), אבל מה שמסקרן אותי ובגלל זה אני פונה אליכם, בחודשיים האחרונים נראה שכמה שאני ישנה זה לא מספיק ולמעשה גם אם אני ישנה כל הלילה-7 שעות,בבוקר אני מרגישה כאילו לא ישנתי כלום,אני עייפה מאוד והאמת אין כלל חשק לצאת מהמיטה,האם זו הפיברומיאלגיה?,האמת הגוף שלי כמעט ולא מגיב לתרופות הרגילות,עד כה מה שנתנו גרם להקאות וכאבי בטן חזקים אז שמו אותי על פריזמה שגורמת למעט רגיעה (וכן אני יודעת שזה טיפול לחרדות).

שלום ליאונורה, התופעה שאת מתארת היא בהחלט מאפיינת של פיברומיאלגיה, אולם בכל מקרה יש לשלול גם גורמים נוספים כמו אנמיה, תפקודי תריס מופרעים ועוד.

30/01/2018 | 12:31 | מאת: ענת כהן

אני בת 19 במשך שנה מטופלת במטרוטקס ופלווניל לדלקת מפרקים שיגרונית ,ממדי הדלקת עדיין גבוהים למרות שהכאבים פחתו . מה הסיבה שאין ירידה בממדים? crp 2.28 esr 35

שלום ענת, איני יכולה לדעת בוודאות. ש"ד אינה גבוהה במיוחד. CRP - אני משערת שערך עליון הוא 0.5? יש גורמים נוספים שעלולים להשפיע על מדדי הדלקת ולא רק דלקת המפרקים. בכל מקרה, הנטייה היא קודם כל לטפל בדלקת המפרקים ובכאבים הנגרמים מכך ופחות בבדיקות המעבדה שמהוות כלי עזר בלבד. יש להתייעץ עם הראומטולוג שעוקב אחרייך.

שלום ד"ר . לאחר תאונת דרכים מסוג צליפת שוט : האם דום נשימה גורם לפיברומיאלגיה או פיברומיאלגיה גורמת לדום נשימה ? תודה מראש, שלום

שלום, ישנה ספרות ענפה בנושא. נמצא קשר ומתוארים הסברים שונים לקשר בין השניים.

שלום, כמה זמן והאם בכלל צריך הפסקה מתרופות ותוספי מזון כך שתוצאת בדיקת דם לא תהיה השפעה כלשהיא של תוספי מזון, אספרין ו\ או תרופות (פריון כגון אוביטרל, פגובריס, דקפפטיל, אדומטרין Gonal F, ועוד)? הבדיקה כוללת ANA, DNA ds ab קרישיות יתר ועוד. תודה

שלום, ממליצה לך לפנות לפורום רוקחות קלינית. בהצלחה

שלום! אני בן 61. לפני 7 חודשים התחלתי לקחת פרדניזון 10 מ"ג עקב כאבי שרירים חזקים. בנוסף אני לוקח רוזובסטטין 5 מ"ג ביחד עם אזטרול 10 מ"ג. רציתי לדעת אם יש בעיה בשילוב הזה של תרופות ואם מותר לקחת ביחד. תודה מראש

שלום אילן, ניתן לקחת את התרופות ביחד אולם ממליצה לברר מה הסיבה לכאבי השרירים? האם החלו לאחר נטילת הטיפול בסטטינים? עברת בירור בנושא?

28/01/2018 | 21:11 | מאת: אבי

שלום רב אני חולה קרוהן וכעת נודה לי כי הדלקת התפשטה לי למפרקים ולגב, מאמינים כי הטיפול הסטרואידים למחלת הקרוהן יעזור לי גם עם הכאבים במפרקים ו בגב האם זה באמת יכול לעזור ? ובנוסף הייתי שמח לדעת האם יהיה ניתן לנסות לטפל בכאבים אם הסטרואידים לקרוהן לא יעזרו? בתודה מראש אבי

שלום אבי סטרואידים בהחלט יכולים לעזור לכאבי המפרקים. לגבי המשך הטיפול - ממליצה להתאים טיפול קבוע שיהיה מקובל ומתואם בין הגסטרואנטרולוג והראומטולוג שעוקבים אחריך.

30/01/2018 | 19:47 | מאת: אבי

אוקי תודה רבה על העזרה

28/01/2018 | 01:13 | מאת: אהוד

שלום רב, אשתי אובחנה בראומטולוגיה בבלינסון בסינוביטיס לאחר MRI של שורש כף היד. ( כל מדדי הסרולוגיה היו שליליים כולל אנטי ccp, וגם rf, וגם crp=0.9 וכו'. כתוצאה קיבלנו להתחיל Methrotexane ואנחנו נורא חוששים מתרופה זו (נלקחת ע"י חולי סרטן) וממה שעלולה לגרום וכן מתופעות הלוואי. האם ישנה תרופה אחרת מומלצת? האם סינוביטיס יכולה לעבור מעצמה? נשמח להסבר ולהצעות תחלופיות

שלום אהוד, ראשית, הטיפול במטוטרקסט במחלות ראומטולוגיות אינו דומה במינון ובצורת המתן לטיפול במחלות אחרות וגם תופעות הלוואי הן בהתאם. אני משערת שאשתך עברה הערכה ובדיקה מקיפה בביה"ח בלינסון והייתה התוויה למתן הטיפול - שכן מטוטרקסט מהווה טיפול קו ראשון בדלקת מפרקים שגרונית ובמחלות ראומטולוגיות נוספות. יש חלופות לטיפול אולם קשה לי לתת מענה הולם דרך האתר ללא בדיקה. מציעה להפנות את שאלותיך לראומטולוג המטפל. בהצלחה

25/01/2018 | 19:23 | מאת: שירה

שלום רב, אני בת 30, לפני שנה עשיתי בדיקות לבירור קרישיות יתר בעקבות תסמונת ריינולדס. בבדיקות התקבלו התוצאות: cardiolipin igm ad 19.5 הערכים הם 0-7 ptt sensitive to lac 48.1 הערכים הם 29-45 ptt ratio 1.54 הערכים הם 1.1-1.4 ביצעתי את הבדיקות פעמיים בהפרש של שלושה חודשים והתוצאות היו דומות. הבדיקות היו מקיפות למחלות אוטואימוניות וכל שאר הבדיקות היו תקינות. היום לאחר כמעט שנה מהתוצאות האחרונות עשיתי שוב את הבדיקות והתקבלו התוצאות (חלק מהערכים השתנו): cardiolipin igm ab 10.4 ptt sensitive to lac 1.33 הערכים הם 0.85-1.15 ptt ration 1.24 הערכים הם 0.85-1.15 הבדיקות שוב היו מקיפות למחלות אוטואימוניות וכל שאר הבדיקות היו תקינות. מה זה אומר? האם זה מעיד על אפלה? האם זה יכולה להעיד על מחלות אוטואימוניות אחרות? זה נורא מלחיץ אותי, אודה לשתובתכם המקצועית!

שלום שירה, ממליצה לך לפנות להמשך מעקב המטולוגי. באם הבירור נעשה עקב תופעת רנו בלבד, ללא תחלואת הריון או אירועי קרישיות יתר ונשללה מחלה ראומטולוגיות, לא נראה שיש צורך בטיפול כלשהו.

שלום רב.אני בת 40 לפני שלושה חודשים התחלתי להרגיש חולשה בידיים כל פעם שאני מרימה את הידיים אני מרגישה חולשה וצורך מהיר לנער או להוריד את הידיים כי הן מתעייפות מהר.יש לציין כי גם השרירים כואבים לי בשתי הידיים.כל דבר שמצריך להפעיל את הידיים גורם לי לכאב אחרי כמה שניות.יש לציין שיש לי מוגלובין נמוך 7.9 כבר שנים(אולי זה קשור).פניתי לרופאה והיא הפנתה אותי ל EMG+NCS ידיים.אני כבר מיואשת כי זה נהיה יותר גרוע.תודה

שלום אילנה, נשמע שמה שאת מתארת בעיקר תחושת נימול וכאב. התחלת בירור ע"י EMG ו NCS נשמע נכון. ניתן להוסיף גם ערכי CPK אם אכן ישנה תחושת חולשה אמיתית המתלווה לכאב ולנימול. באם אכן חולשה וכאב, ממליצה בדיקה גופנית מקיפה - ע"י רופאת המשפחה והפנייה לראומטולוג/אורטופד בהתאם.

אני בת 69. לפני שנה אובחנתי כסובלת מפיברומיאלגיה לאחר התקף כאבי שרירים וסימפטומים מתאימים נוספים. ההתקף נמשך כחודש וחלף לחלוטין. לפני כשלושה חודשים שבו הסימפטומים, ושוב אובחנו כפיברו, אלא שהפעם כאבי השרירים עברו די מהר ובמקומם הופיעו שלל סימפטומים "חדשים" וקשים הנמשכים עד עכשיו: תחושות קור קיצוניות שלא חלפו גם בנקיטת כל אמצעי החימום האפשריים, תחושה של שפעת קשה מתמשכת ללא חום וללא תופעות כלשהן של התקררות, תשישות, עייפות, חוסר יכולת לתפקד ברמה הבסיסית ביותר, קהות קוגניטיבית ודיכאון, וכן גלי חום והזעות בין לבין. בבדיקת דם שעשיתי אתמול כל הערכים תקינים, כולל בלוטת התריס (כולל הורמון טי 3 וטי 4) ותפקודי כבד (GOT 23; GPT 16ׂׂ). הערכים היחידים החריגים היו של הכולסטרול, שקפצו בפתאומיות לערכים גבוהים מאוד (בתוך שלושה חודשים): 259; LDL 188; NON HDL 208). מאחר שלא חלו שום שינויים בתזונה, להיפך: הקפדתי על תזונה קלה בגלל בעיות המעי הרגיז הקשות הנלוות להתקפי פיברו ואפילו ירדתי במשקל. הפעילות הגופנית שלי לעומת זאת שואפת לאפס בשלושת החודשים האחרונים בגלל מצבי הגופני הירוד. יש לי שתי שאלות: האחת, האם הסימפטומים שתיארתי בקשר לאי ויסות החום והקור בגוף ותחושת השפעת והדיכאון הנלווה הם אכן קשורים לפיברומיאלגיה או שאני צריכה לחפש בכיוונים נוספים, ואם כן למי עליי לפנות? ושאלה שנייה היא מה עשויות להיות הסיבות לעלייה פתאומית כזאת בערכי הכולסטרול? לאיזה רופא מומחה עלי לפנות כדי להעמיק לחקור את העניין, ואילו בדיקות נוספות רצוי לעשות כדי לברר זאת. תודה מראש, טובה

שלום טובה, שינויי מצב רוח והרגשת גלי חום וקור יתכנו כמשנית לפיברומיאלגיה אולם יש גם לשלול סיבות נוספות. לגבי ערכי הכולסטרול - לא ידוע לי על קשר לפיברומיאלגיה. יתכן שינוי תזונתי, הפסקת פעילות גופנית, תרופות חדשות שנטלת, שינויים בתפקוד בלוטת התריס ועוד... ממליצה לך לפנות למומחה לליפידים

תודה ד"ר גינסברג על תשובתך המפורטת. בהמשך לה, הייתי רוצה לדעת לאילו רופאים מאילו תחומים רצוי לפנות, או אילו בדיקות לבקש מרופאת המשפחה לעשות, כדי לשלול סיבות נוספות על פיברומיאלגיה לסימפטומים שתיארתי? (מלבד המלצתך לפנות למומחה לליפידים, שזה לפי הבנתי מתייחס אך ורק לשינויים ברמות הכולסטרול).

21/01/2018 | 18:50 | מאת: יעל

שלום, אני בת 25, לפני כחמישה חודשים התחיל כאב בעורף, בעמוד השדרה וכן בשכמות ובגב. חריף במיוחד בבוקר לאחר שינה, ככל שישנה יותר כך כואב יותר. גם במהלך היום יש תנועות שגורמות לכאב, בעיקר לאחר מנח ראש בלי תזוזה. רופא משפחה טוען שאין מצב שזה אנקילוזינג ספונדיליטיס משום שלא התחיל מהאגן. בינתיים לא רוצה לתת הפניה לראומטולוג... מה לעשות?

היעדר כאב גב תחתון לא שולל אבחנה של דלקת חוליות מקשחת שכן יש מקרים של ביטוי שקט באגן שהינו רנטגני בלבד . בכל אופן הערכה לכאב אקסיאלי (עמוד שדרה) ממושך בעל אופי דלקתי צריכה להיעשות עי ראומטולוג . ממליץ למצוא את הדרך להגיע לרופא המתאים.

שלום, ראומטולוג שלח אותי לmri בגלל כאבים ממושכים ברגל בלי אבחנה חד משמעית ואלה התוצאות: 1 .נגע אינטראמדולרי קטן במימדים של 9*6*4 מ"מ, בעל אות בינוני נמוך בערכי T1 FSE וגבוה בערכי SENSITIVE WATER ,לא נצבע לאחר הזרקת גדוליניום וממוקם בגוף החוליה של S4 .התהליך יכול להתאים .INTRAOSSEOUS BENIGN NOTOCHORDAL CELL TUMOR -ל 2 .מלבד הנ"ל לא הודגם ממצא פתולוגי נוסף במבנה הגרמי, במפרקי הירכיים, בסימפיזיס פוביס או ברקמות הרכות. 3 .ציסטה קטנה במימדים של 7*6*5 מ"מ באספקט האנטרולטרלי ימני עליון של הנרתיק, יכול להתאים ל- CYST DUCT GARTNER. התור שלי אליו עוד חודש ואני אשמח לדעת מה זה אומר בינתיים. תודה

נשמע כתהליך שפיר בעצם (בחוליה S4) אולם הייתי מבקש בינתיים מרופא משפחה מיפוי עצם לוודא שאין קליטה פתולוגית בנגע שתואר בחוליה וקובע תור לאורתופד עמוד שדרה או אורתופדיה אונקולוגית

17/01/2018 | 13:05 | מאת: אריק

שלום, אני בן 23 ברקע יש לי פסוריאזיס, קרוהן, ודלקת מפרקים מסוג ספונדילוארתרופתיה. יש לי כשנתיים כאבים ברגליים מאחורה. מדובר בכאב שלפעמים לאורך כל הרגל האחורית וגם בצד הרגל, לפעמים בשוק, לפעמים לאורכה של כל הרגל עד הכף רגל אפילו. יש ימים שזה פחות מציק לי, ויש ימים שזה כאב מזעזע. מאז שיש לי את זה אני בקושי יכול להתכופף כי ברגע שאני מתכופף יש לי בשתי הרגליים מאחורה כאב מסוג זה. מקריאה באינטרנט הבנתי שיכול להיות קשר בין ANKYLOSING SPONDYLITIS לSCIATICA, קשר שלא לגמרי הבנתי את טיבו. בנוסף קראתי כי SCIATICA היא בדרך כלל ברגל אחת, ולי כואב פעם בימין, פעם בשמאל, ולעיתים קרובות שתיהן יחד. עוד קראתי כי לפעמים במחלות כמו A.S יש כאבים שנקראים SCIATICA LIKE PAIN - כלומר כאבי דמויי סכיאטיקה שקשורים באופן ישיר לA.S? בMRI מלפני שלוש שנים נצפתה פריצת דיסק באחת מחוליות עמוד השדרה המותני. האם מה שאני מתאר יכול להיות קשור לA.S, או שמא מדובר בSCIATICA טהורה שלא קשורה בכלל בשום אופן לA.S? לאיזה תחום אני צריך לפנות? לאורטופד או לראומטולוג? (בדרך כלל האורטופדים לא עוזרים לי בעצות שלהם). יש לציין שאני עדיין לא מטופל בדלקת מפרקים אלא מקבל טיפול רק לקרוהן (פנטסה). תודה.

כאב מקרין לאורך רגל הוא לרב ממקור לחץ על עצב היוצא מעמש לכן נשמע כי התאור מתאים יותר לבעיה מיכאנית מאשר לביטוי של AS

16/01/2018 | 15:39 | מאת: sara111

שלום רב, בתי אובחנה כסובלת מתסמונת טיטסה ע"י גסטרואנטורולוג. (רופאת הילדים הפנתה אותנו אליו כי לא ידעה במה מדובר), הרופא רשם לבתי אספירין ושזה יחלוף, וכן טען שעלינו לחזור לרופאת המשפחה. ביקרנו כבר אצל 3 רופאי משפחה, אף אחד מהם כלל לא יודע מה זה טיטסה.הכאב בא וחולף לסרוגין, אני מבינה שזה עניין של זמן, אך האם עלי להמתין בסבלנות שהתסמונת תחלוף (מתי?), האם עלי לפנות לאורטופד או לראומטולוג, האם מדובר בתסמונת נדירה בילדים? אודה להסברים, אמא דואגת

שלום שרה, ממליצה לפנות לראומטולוג ילדים/ לפנות לפורום ראומטולוגית ילדים בשלב ראשון. בהצלחה

14/01/2018 | 19:07 | מאת: מזל

פתיחת חלונית נגישות האתר תוצאות סיטי בדיקת טומוגרפית בס"ד שלום רב הופנתי לסיטי לאחר תלונות של כאבים במפרקים וכאבי שרירים.ונטייה ליפול. אני בת 59 בדרך כלל בריאה. למעט כולסטרול ואוסטרופורוזיס. כמן כן עשיתי בדיקות דם שלא יצאו תקינות . בבדיקת ct הודגמו בלוטות לימפה באזור תת ליסתי בתחנה שניה במימדים כ11X15 מ"מ. הגדה אינה ספציפית מומלץ תיאום על ידי us. בלוטות רוק סוב מנדיבולריות ופו\רוטיסים ללא סטיות. יש לציין שבלוטה זו צמודה לבלוטת רוק סוב מנדיבולרית. הודגמו הסתיידויות בשקדים מצד שמאל. יישר לורדוזיס פיזיולוגי. שינויים דינגרטיביים במפרקים פאצטלים ואנקוורטברליים. פסגות הריאות הודגמו עם שינויים פיברוטיים. שינויים דיגנרטיביים במפרקים הסקרו איליאקליים דו צדדית. שינויים דינאגרטיביים במפרקים פאצטלים ואונקו ורטברליים. אודה על קבלת ההסבר. לא הצלחתי להעלות את הקובץ. תודה רבה.

שלום מזל, קשה לי להעריך את תלונותייך על סמך השאלה. תלונותייך, בשילוב ממצאי המעבדה (שלא ציינת אילו חריגות מופיעות) ותשובת הדימות זקוקות להערכה מקיפה. הייתי מתחילה מפנייה לרופא המשפחה על מנת שעל סמך כל הנתונים, יפנה אותך להמשך הערכה וטיפול בהתאם. בהצלחה.

15/01/2018 | 12:47 | מאת: מזל

בסד בהמשך לשאלתי ב21.12.17 העברתי לך תוצאות של בדיקות דם המצב בקובץ. האם יש קשר בין הדברים. תודה רבה . מזל ברקו

13/01/2018 | 08:05 | מאת: מטי

שלום רב, אני בת 76 ואובחן אצלי דלקת פרקים - artritis. לאחר התנסות עם מטורטראקסט שלא הצלחתי לסבול, הוחלף לפלקניל. רוצה לשאול מה ההבדל בין תרופות אלה. מאחר ואני בעלת רגישות גבוהה במערכת העיכול "לכל" התרופות, אפילו אקמול. סובלת בעיקר בכאבים דלקתיים בידיים. תודה ויום טוב!

שלום מטי, יש סוגים רבים של דלקות מפרקים. התרופות שציינת פועלות במנגנון שונה. פלקוויניל נחשבת כתרופה יחסית בטוחה עם פחות תופעות לוואי. לגבי רגישות במערכת העיכול - מטוטרקסט יכולה להינתן גם בזריקות תת עוריות כך שצורת מתן זו מקלה על תופעות לוואי במערכת העיכול.

1 ... < 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 > ... 99