בדיקת מיפוי עצמות spect

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

14/02/2018 | 14:34 | מאת: מרק

שלום, מזה כשנה אני סובל מבעיות מפרקים שונות, בעיקר קליקים, קנאקים, חריקות במפרקים וגידים בכל הגוף, מפרקים גדולים כקטנין, ללא נפחיות וללא הגבלה כלשהי בתנועה, וגם כאבים באיזור גב תחתון, ובמקומות מסוימים גם כאבים. צילומי mri של האגן והירכיים מלפני כחודש לכאורה לא הצביעו על תהליכים דלקתיים. היום קיבלתי הפניה למיפוי עצמות spect. מספר רופאים ראומטולוגים שראו אותי שללו מחלה ראומטולוגית. בדיקות הדם שלי תקינות לחלוטין. בדיקה לhla שלילית. חלקם טוענים כי השינויים אינם דלקתיים. חלקם כי השינויים הם בגידים. היום הייתי אצל אורטופד שהפנה אותי לבדיקה הנ״ל בטענה כי הבעיות לדעתו הינן על רקע דלקתי דווקא. האם בדיקת מיפוי העצמות במקרה הזה הזו מסוגלת לבדל בין שינויים דגנרטיביים ושינויים על רקע דלקתי? כי אם לא כן, מה הטעם בבדיקה אם רוצים להיווכח אם יש שינויים דלקתיים דווקא? תודה

שלום מרק, הייתי מתחילה מפנייה לראומטולוג המבצע US של המפרקים הכואבים. הבדיקה נחשבת לרגישה, נטולת קרינה ויכולה להבדיל בין דלקת מפרקים, לשינויים דגנרטיביים ודלקות גידים - תלוי במיקום הפתולוגיה

מנהלי פורום ראומטולוגיה