כאבי שרירים שהולכים ומחמירים

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

01/03/2018 | 19:50 | מאת: כאבי שרירים ידיים רגליים וגב

הי שלום אני בן 32 בד"כ בריא ,כבר חודשיים וחצי שאני סובל מכאבי גב עליון ותחתון , כאבים בידיים יותר באמות ובשכמות והרגשה של נוקשות בכף היד והאמה במיוחד לאחר השינה, בשבוע האחרון הכאב התחילו לתקוף אותי ברגליים באיזור השוקיים ,מיפשעות וכפות הרגליים. הכאב בא בגלים וכל פעם משפיעה על איזורים אחרים כולל מפרקים במנוחה ובמאמץ לאחר הפניה של רופאת משפחה לאורטופד שהפנה אותי לבדיקת mri גב עליון ותחתון מצאי הבדיקה הציגו בקע קל בחוליות s1-l5 c2-3 c3-4 וישור קל של הלורזיטיס הצווארי , האורטופד אמר לי שהלו לא מימצאים שיכולים להצביע על כאב שיקרין ליידיים ולרגליים והפנה אותי לפיזוטרפיה. בנוסף ביצעתי בדיקת emg בידיים שיצאה תקינה. בדיקות דם לזיהוי מחלות אוטואמניות ודלקתיות שיצאו גם תקינות ביצעתי בדיקות דם כלליות כחודש לפני שהחלו הכאבים בגלל בעיות עיכול שהיו לי אז באותו הזמן והבדיקות היו תקינות. בין לבין(בפרק זמן של חודשיים ) ירדתי במשקל כ8 קילו לכן הרופאה המליצה על בדיקת ct ראש שיצאה תקינה . כל הבדיקות הללו הכניסו אותי ללחץ ולכן התיאבון שלי לא היה תקין בנוסף לכך שיניתי הרגלי תזונה כנראה מה שגרם להורדת מישקל. ( העליתי 3 קילו מאז ) *אני עובד מול מחשב כ 9 שעות ביום. הרופאת משפחה שלי אומרת שכנראה מקור הכאבים הוא לחץ וחוסר פעילות ,ואם לא תיהיה הקלה בחודש הקרוב לבדוק אם מדובר בפיברומיאלרגיה . האם עליי ללכת ליעוץ נירולוג/ראומאטלוג לשלול אופציות נוספות במידה וכאבים לא מרפים ?

שלום, אתה מציג תלונות רבות הדורשות בירור מקיף, כפי שרופאת המשפחה ביצעה לך. באם כאביך ממשיכים, בהחלט יש להמשיך בירור. ממליצה על פנייה לרופאים המתאימים בהתאם לצורך.

מנהלי פורום ראומטולוגיה