אבחון דלקת פרקים שגרונית

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

14/02/2018 | 21:34 | מאת: דפנה

שלום, בעקבות כאבי גב קשים הגעתי לביקור אצל אורטופד ששלח אותי בין היתר לעשות בדיקות דם. התוצאות מראות על Raumatoid Factor, C reactive protein, Complement C4 מעל הנורמה. מצורפות התוצאות. הייתי רוצה להבין עד כמה התוצאות האלו מדאיגות? כמה הן אופייניות למצבים אוטואמונים? ועד כמה הן מעידות על דלקת פרקים שגרונית? האם יכול להיות מצב נורמאלי שבו הם עולים? או משהו חולף כמו וירוס? תודה מראש

שלום דפנה, איני יכולה לראות את התוצאות שצירפת... כאבי גב פחות אופייניים לדלקת מפרקים שגרונית והבדיקות שציינת אינן ספציפיות לדלקות מפרקים. RF אף יכול להיות מעל לערך התקין באוכלוסייה הבריאה. כמו כן, אני רוצה להדגיש כי אבחנה של מקרים ראומטולוגיים בכלל ודלקת מפרקים בפרט מתבססים קודם כל על קליניקה. בדיקות המעבדה רק עוזרות לבסס את האבחנה. בכל מקרה, הקליניקה אינה אופיינית לדלקת מפרקים שגרונית וחסרים לי פרטים כמו גילך, הסטוריה משפחתית, תלונות נוספות ובדיקה גופנית... ממליצה לך לפנות לבדיקת ראומטולוג בנוסף לאורטופד. בהצלחה

17/02/2018 | 22:51 | מאת: דפנה

פרטים נוספים: גיל 33 היסטוריה משפחתית : לאבא אוסטיאופורוזיס. אבל הוא חיי עם זה בלי כל קושי. היו התפרצויות לפני כ30 שנה ומאז זה מינורי. האורתופד שם לב להליכה שאופיינית לבעיות באגן. מאז שהחלו כאבי הגב אני מתהלכת בצליעה כזו. בצילום הרנטגן לא נמצאה כל בעיה והוא שלח לאולטרסאונד כדי לבדוק אם יש מים במפרק. בנוסף הכאבים החלו אחרי דלקת גרון חיידקית (סטרפטוקוק) שנראה שלא טופלה היטב כי הדלקת חזרה שבוע מתום האנטיביוטיקה. תודה

יתכן ומדובר בדלקת מפרקים ראקטיבית לתהליך זיהומי. כפי שציינתי, ממליצה לך לפנות לראומטולוג בנוסף לאורטופד על מנת להעריך את התלונות.

18/02/2018 | 13:24 | מאת: דפנה

תודה רבה על המענה, הייתי רוצה לדעת אילו בדיקות כדאי לעשות מראש לראומטולוג כדי שיקצרו את זמן האבחנה. אני אמא לתינוק קטן ולא מתפקדת כבר כמה שבועות. המון תודה

מנהלי פורום ראומטולוגיה