Anti DS DNA גבוה יכול להופיע באדם בריא?

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

18/02/2018 | 16:12 | מאת: מירב

שלום, אני סובלת מכאבי גב, רגליים (נימול, קושי בהליכה ועמידה ועוד) וראש, בבדיקות מעבדה יצא פעמיים אנא חיובי ואנטי DNA DS חיובי כשבפעם הראשונה האנטי DNA DS היה 13 ובפעם השנייה לאחר חודש וחצי בערך - יצא 70. רופאה ראומטולוגית אמרה לי שאנטי דנא יכול להיות גם באישה בריאה ושזה לא אומר כלום. האם באמת יכול להיות אנטי דנא דס באישה בריאה והאם אין משמעות גם לעלייה? בדיקות תפקודי הכלייה והשתן תקינות. אשמח לעזרתכם, לא יודעת אם להסתפק במה שאמרה הרופאה. תודה

שלום מירב, DSDNA חיובי ביחד עם ANA חיובי, לרוב מעיד על תהליך אוטואימוני. יש לדעת באיזו שיטה בוצעה הבדיקה ומומלץ להשלים בדיקה גופנית מקיפה, בדיקות מעבדה כולל בדיקת שתן, פאנל אימוני מלא כולל רמות משלים. תתכן תגובה כזו גם לטיפול תרופתי חדש באם נטלת לאחרונה. לאור הסימפטומים שאת מתארת, ממליצה להישאר במעקב ראומטולוגי.

23/12/2019 | 17:12 | מאת: מנחם

האם ארקוקסיה יכולה לגרום לעליה במדד אנטי דנא?

מנהלי פורום ראומטולוגיה