דלקת פרקים לנערה בת 19

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

01/02/2018 | 17:46 | מאת: רונית

ביתי חיילת בת 19 - סובלת מזה מספר חודשים מכאבים ביד ימין מכף היד עד הכתף. נשלחה מהצבא (בסדיר) לאחר בדיקות לרופאה בבית חולים שבחנה את היד והבדיקות והחליטה לטפל בה בכדורים סלאזופירין. אני מודאגת מאד מההשפעה של הכדורים על הגוף. האם זה נכון כטיפול ראשון לתת כדורים מסוג זה ? האם יש דרך להתגבר על הדלקת פרקים כדי שתעבור או שזאת מחלה כרונית ? האם כדאי לקבוע עם רופא פרטי נוסף לחוות דעת נוספת. האם יש טיפול אחר יותר קל בהשפעה שלו על האיברים הפנימיים ? תודה רבה

שלום רונית, יש סוגים רבים של דלקות מפרקים. איני יודעת באיזה סוג מדובר ומה השיקולים בבחירת הטיפול. האם מדובר בדלקת מפרקים? דלקת גידים? סיבה אחרת? כך שאין באפשרותי לענות בצורה יעילה לשאלתך ללא בדיקה גופנית ושמיעת סיפור המקרה. לציין כי יש מחלות/דלקות רבות שסלזופירין ניתן כטיפול ראשון.

מנהלי פורום ראומטולוגיה