קלקול כיבה כתוצאה מתרופות

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

06/02/2018 | 20:11 | מאת: מטי

שלום רב, לפני כמה שנים אובחן אצלי פיברומיאלגיה. תגובתי לתרופה היה דרמטי. החלטתי לוותר. עברו מספר שנים והכאבים התגברו. ראומטולוג נוסף איבחן RA והטיפול מטרוטרקסט + חומצה פולית. תופעות התרופה היו בלתי נסבלות. מבחינת הכיבה. החלפתי ל- Plaquenil . לאחר כ-20 יום מתחילת הטיפול בplaquenil הופיע אצלי קלקול כיבה רציני, שלשול בלתי פוסק וכאבים. נשלח למעבדה בדיקת צואה ושתן - שהיו תקינות. אני כשבועיים עם קלקול כיבה רציני לא הצלחנו לברר את הסיבה. האם (plaquenil) שמאז התחלת הבעיות בכיבה לא לוקחת, יכולה להיות סיבת המצב? ניסיתי גם rekamide אבל המענה לבעיה מאוד חלקי. תודה על העזרה.

שלום מטי, יתכן כי ישנו קשר לטיפול בפלקוויניל. כל תופעה המופיעה בסמוך לנטילת תרופה חדשה עלולה להיות קשורה לטיפול התרופתי. הדבר אמור לחלוף. יתכן כמובן גם כי המקור הוא אחר (זיהומי לדוגמה) - אין הכרח כי דגימת הצואה תהיה פתולוגית. פלקוויניל באופן כללי נחשבת לתרופה בטוחה יחסית לשאר התרופות. יש להתייעץ עם הראומטולוג המטפל לצורך המשך הטיפול בדלקת המפרקים. בהצלחה.

מנהלי פורום ראומטולוגיה