כאבים גב ואגן כרוניים

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

17/02/2018 | 23:48 | מאת: ליאור

שלום, בן 29. מזה כשנה וחצי שאני סובל מכאבים חזקים מאד בעכוז ימין ובגב התחתון עם הקרנה לרגל ימין. לעתים גם לאורך עמוד השדרה ובאופן כללי ההרגשה היא של הקרנה של כאב מכיוון האגן אל הגב התחתון. הרגשה שהכל תפוס. תנועה מוגבלת בהשענות לפנים. הכאבים מחמירים מאד בישיבה. בהליכה ישנה הקלה בכאבים - אך לאחר זמן מה היא דוקא מביאה להחמרה בהם ורק שכיבה עוזרת. גם שכיבה ממושכת מחמירה את הכאבים. למעשה, נדמה כי כל סיטואציה שאני שוהה בה למעלה מפרק זמן מסויים מחמירה לי את הכאבים (פרקי לא ארוכים). הדבר הביא אותי לחוסר תפקוד מוחלט שאילץ אותי להתפטר מעבודתי וכיו"ב. בנוסף סובל מבעיות קשות במתן שתן (תרשים חסימתי אורודינמיקה לצד ציסטוסקופיה תקינה). ככל הנראה פרוסטטיטיס כרונית לא זיהומית. רנטגן אגן שבוצע לפני שנה וחצי ללא ממצא חולני (האם יש טעם לחזור על הצילום שמא משהו השתנה?). MRI עמ"ש ממרץ 2017 ללא ממצא דרמטי (ללא פריצות דיסק או בלטים). בדיקות דם תקינות - כולל פאנל ראומטי, ס"ד וכולי. חלבון מגיב C תקין. בדיקה גנטית לHLA-B27 - לא נמצא אלל. אקו-לב תקין (לפני שנתיים אירוע של AF על רקע הרעלת אלכוהול). EMG NCT תקינים, CPK תקין. תפקודי תריס תקינים. לרוב הטבה בינונית בנטילת NSAIDS (לעתים גם כלל לא). גם כאשר הכאבים נעלמו לכמה ימים לאור נטילת נוגדי הדלקת - בהדרגה חזרו. בירור נוירולוגי מלא נגמר בהפנייה למרפאת כאב (אליה יש לי תור רק לעוד שנה). אני כמובן שואל לגבי AS. בהתחשב בנ"ל, הראומטולוגית בקופה"ח לא הסכימה להפנות אותי לMRI בפרוטוקול SIJ והחזירה אותי לאורתופד - זה לא ידע מה לעשות איתי בכלל ורשם לי עוד משככי כאבים חזקים. 1. האם אני בכלל צודק בחתירה שלי לבירור של דלקת חוליות מקשחת? האם אני מבין נכון את מנעד האפשרויות והסיכויים פה? 2. כאמור, האם ישנו מקום לחזור על הרנטגן אגן (במרחק שנה וחצי)? 3. לאור הנ"ל, האם פנייה לראומטולוג אחר בקופ"ח/באופן פרטי תוכל להניב הפנייה לMRI בפרוטוקול מתאים כדי לברר לתומו את חשד הAS? כל עזרה בנושא תתקבל בברכה תודה רבה, ליאור

שלום ליאור, לפי סיפור המקרה שתיארת, ניתן לחשוב על MRI מכוון למפרקי הסקרואיליאק לצורך אבחנה/שלילה. כמובן שבהיעדר בדיקה גופנית קשה לי להעריך...

18/02/2018 | 18:40 | מאת: ליאור

שלום דר' גינסברג ותודה על תשובתך המהירה, אשמח אם תוכלי להתייחס לסעיפים המפורטים בשאלתי. תודה רבה, ליאור

מנהלי פורום ראומטולוגיה