תרופות ביולוגיות לעצירות ארתריטיס ירכיים AS/SpA

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

02/03/2018 | 10:10 | מאת: מרק

שלום רב, אם מדובר ב-AS או אפילו ב-SpA באופן כללי בשלב מוקדם יחסית שמערב את שתי הירכיים שמצבן הולך ומידרדר יותר מהר אפילו ממצב הגב (ארתריטיס עפ״י MRI וגם עפ״י התחושה -- חריקות, כאבים וכד׳), האם נכון ליטול תרופות ה-aTNF על מנת לעצור את התקדמות הפגיעה בירכיים גם אם עדיין אין כאבים גדולים ו/או הגבלה משמעותית בתנועה? או שאולי עדיף כבר לוותר ולחכות להחלפת הירכיים בעתיד מתישהו אם עדיין לא ממש כואב? או שיש תרופות אחרות שיכולות לעצור את ההתקדמות? ואם נכון ליטול aTNF, האם יש סיכויי לקבל מרשם לטיפול כזה בנסיבות דנן?

שלום מרק, רצוי להתחיל מטיפול תרופתי לפני טיפול ניתוחי - בהתאם לנסיבות. כיום סדר הטיפול התרופתי הינו נוגדי דלקת לא סטרואידליים (NSAIDS) והתקדמות לפי הצורך לנוגדי TNFו/או נוגדי IL-17. בהתייעצות ולפי מרשם ראומטולוג מטפל.

מנהלי פורום ראומטולוגיה