כאבים בפרקי הידיים...........

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

26/02/2018 | 18:34 | מאת: שירה

שלום רב, אני בת 30, לפני שנה התחילה תסמונת ריינולדס ועברתי בירור מקיף למחלות אוטואימוניות. בבירור מקיף כל הבדיקות יצאו תקינות למעט: cardiolipin igm ab 10.4 ptt sensitive to lac 1.33 הערכים הם 0.85-1.15 ptt ration 1.24 הערכים הם 0.85-1.15 בחודשיים האחרונים אני שוב נמצאת בבירור מקיף למחלות ראומטיות, שוב חזרתי על כל הבדיקות והכל יצא תקין למעט הבדיקות הנ"ל שיצאו דומות (שוב חיוביות). כמו חן עשיתי אקו לב שיצא תקין, איסוף שתן תקין, וnailfold capilaroscopy שיצא תקין. הראומטולוג אמר שכרגע אין שום עדות למחלה ראומטית, אולי אפלה אבל לא ניתן לאבחן בהיעדר ממצא קליני. אבל כבר חודשיים שכואבים לי המפרקים בכפות הידיים. אין נפיחות, קישיון, חום, אודם או הגבלה בתנועה. רק כאבים. יש ימים שבכלל לא כואב לי ויש ימים שהכאבים מתגברים וכוללים גם כאבים בשורש כף היד ובעצמות האצבעות ולא רק במפרקים. אני מאוד מודאגת, אני יודעת שכאבי פרקים זה אחד המאפיינים של מחלות ראומטיות. יש לציין שגם לפי שנה כאבו לי המפרקים לתקופה של בערך חודש וזה עבר לבד ללא טיפול וחזר בחודשיים האחרונים. האם יכול להיות שהכאבים לא קשורים? או שהם חלק מתסמונת אפלה שכרגע נמצאת בסימן שאלה? האם יכול להיות שכן יש לי מחלה ראומטית למרות הממצאים? אודה לתשובתכם!

שלום שירה, לא בטוח שהכאבים קשורים לנוגדנים שנמצאו. יש סיבות רבות לכאבי מפרקים - אחת מהן היא דלקת מפרקים ומחלות אוטואימוניות אך גורמים רבים לכך שאינם קשורים. לפי מה שאת מתארת - הכאב אינו אופייני לכאב דלקתי. ממליצה להמשיך מעקב ראומטולוגי בהתאם לאופי ותדירות הסימפטומים.

28/02/2018 | 23:32 | מאת: שירה

תודה רבה!

מנהלי פורום ראומטולוגיה