תופעת לוואי של פיברומיאלגיה?

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

30/01/2018 | 14:10 | מאת: ליאונורה

שלום לכם,אני עם פיברומיאלגיה מזה כשש שנים,בשנה וחצי האחרונים זה במצב פעיל יותר (יש לי גם סוכרת,ריאומטואיד ארטריטיס ואוסטיאו ארטריטיס), אבל מה שמסקרן אותי ובגלל זה אני פונה אליכם, בחודשיים האחרונים נראה שכמה שאני ישנה זה לא מספיק ולמעשה גם אם אני ישנה כל הלילה-7 שעות,בבוקר אני מרגישה כאילו לא ישנתי כלום,אני עייפה מאוד והאמת אין כלל חשק לצאת מהמיטה,האם זו הפיברומיאלגיה?,האמת הגוף שלי כמעט ולא מגיב לתרופות הרגילות,עד כה מה שנתנו גרם להקאות וכאבי בטן חזקים אז שמו אותי על פריזמה שגורמת למעט רגיעה (וכן אני יודעת שזה טיפול לחרדות).

שלום ליאונורה, התופעה שאת מתארת היא בהחלט מאפיינת של פיברומיאלגיה, אולם בכל מקרה יש לשלול גם גורמים נוספים כמו אנמיה, תפקודי תריס מופרעים ועוד.

מנהלי פורום ראומטולוגיה