כאבים ברגליים מאחורה- סכיאטיקה?

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

17/01/2018 | 13:05 | מאת: אריק

שלום, אני בן 23 ברקע יש לי פסוריאזיס, קרוהן, ודלקת מפרקים מסוג ספונדילוארתרופתיה. יש לי כשנתיים כאבים ברגליים מאחורה. מדובר בכאב שלפעמים לאורך כל הרגל האחורית וגם בצד הרגל, לפעמים בשוק, לפעמים לאורכה של כל הרגל עד הכף רגל אפילו. יש ימים שזה פחות מציק לי, ויש ימים שזה כאב מזעזע. מאז שיש לי את זה אני בקושי יכול להתכופף כי ברגע שאני מתכופף יש לי בשתי הרגליים מאחורה כאב מסוג זה. מקריאה באינטרנט הבנתי שיכול להיות קשר בין ANKYLOSING SPONDYLITIS לSCIATICA, קשר שלא לגמרי הבנתי את טיבו. בנוסף קראתי כי SCIATICA היא בדרך כלל ברגל אחת, ולי כואב פעם בימין, פעם בשמאל, ולעיתים קרובות שתיהן יחד. עוד קראתי כי לפעמים במחלות כמו A.S יש כאבים שנקראים SCIATICA LIKE PAIN - כלומר כאבי דמויי סכיאטיקה שקשורים באופן ישיר לA.S? בMRI מלפני שלוש שנים נצפתה פריצת דיסק באחת מחוליות עמוד השדרה המותני. האם מה שאני מתאר יכול להיות קשור לA.S, או שמא מדובר בSCIATICA טהורה שלא קשורה בכלל בשום אופן לA.S? לאיזה תחום אני צריך לפנות? לאורטופד או לראומטולוג? (בדרך כלל האורטופדים לא עוזרים לי בעצות שלהם). יש לציין שאני עדיין לא מטופל בדלקת מפרקים אלא מקבל טיפול רק לקרוהן (פנטסה). תודה.

כאב מקרין לאורך רגל הוא לרב ממקור לחץ על עצב היוצא מעמש לכן נשמע כי התאור מתאים יותר לבעיה מיכאנית מאשר לביטוי של AS

מנהלי פורום ראומטולוגיה