לחוץ וטרוד מחשש לסרטן

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

19/02/2018 | 13:55 | מאת: יוסי

שלום שמי יוסי אני בן 39 וסובל מחרדות , אני חרד מאד ממחלת הלימפומה ומירידה במשקל .. אני חי בחרדה תמידית בחודש האחרון .. לעיתים אף בלילה אני מתעורר לח באזור הגב והצוואר. הייתי אצל הרופא עשיתי בדיקות דם שרובן חוץ מאחד crp מעט מעל הנורמה(2.3mg/dl כאשר הנורמה עד 0.5mg/dl) כל השאר כולל LDH יצאו תקינות. האם תזוזה במשקל של עד 1 קג היא נורמלית לאורך היום והיא נחשבת תקינה ולא נחשבת לירידה בלתי מוסברת במשקל?(אני שוקל בין 90.6-91.5) והאם שמתעוררים מעט לחים אבל לא מזיעים ברמה שצריך להחליף מצעים זה תקין. אציין שהרופאה אמרה לי שהכל תקין אבל אני לא רגוע והייתי רוצה לשמוע מנסיונכם. אגב האם ה Crp הנקוב מעיד על גידול? תודה

שלום יוסי, ערך ה CRP מעט גבוה ועלול לנבוע מסיבות רבות. יתכן וחלית במחלה ויראלית לאחרונה שעלול להסתמן עם התלונות שציינת. נשמע שהכל תקין, במיוחד אם נבדקת על ידי רופאת המשפחה. הייתי משלימה גם בדיקת דם לתפקודי בלוטת התריס אם לא ביצעת.

וכמובן, המשך מעקב רופאת המשפחה, במיוחד אם תלונותיך נמשכות.

מנהלי פורום ראומטולוגיה