כאבים לאורך עמוד השדרה, דלקת בשתן ודלקת מעיים

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

13/03/2018 | 20:10 | מאת: משה

שלום. אני סובל כבר שנתיים מכאבים בלתי נסבלים. אז ככה. לפני בערך 5 שנים התחילו כאבים בכפות רגליים. לאחר מכן התחילו כאבים ברגל ימין (שלא לאט הבנתי שנעלמים כשאני יותר פעיל) דלקת בשתן גם מלפני הרבה שנים. לפני שנתיים היתה לי מין דלקת ריאות חזקה (לא יודע אם זה היה דלקת ריאות אבל הרופא נתן לי אנטיביוטיקה) לאחר כמה זמן התחילו לי כאבים חזקים בכל אזור הרקטום הפין והאשכים. יש לציין שבאותה תקופה עישנתי מריחואנה והרבה הרבה סיגריות. רק אחרי הרבה הרבה זמן גיליתי שהכאבים נחלשים כשאני בתזוזה וכשאני שוכב או יושב ממש כואב לי. לאט לאט התחילו כאבים גם בגב התחתון. שמתי לב שהכאבים המתחזקים לאחר יציאות, בעיקר לאחר שלשולים ואז מוקרנים לפין והאשכים. כמו כן סבלתי גם ממין התקפי חרדה ומפרנויות (בעקבות המריחואנה שהתקשתי להפסיק לעשן). הכאבים השתפרו ולא נעלמו בעקבות תזונה וכושר. לפני שבוע הכל חזר! לאחר תקופה של חודש וחצי או יותר של חוסר מעש, שכיבה ממושכת. זה התחיל ביום אחד. פתאום שלשולים 3 ימים ולאחר מכן עצירות שגורמים לכאב ברקטום (דפוס שהיה חוזר על עצמו (כמה ימים שלשולים ואז כמה ימים עצירות)), שורף לאורך עמוד השדרה (גם ידיים ורגליים צוואר אפילו הכאבים בכפות רגליים שהתחילו לפני הרבה שנים), בחילה וסחרחורות. אני לא יודע איך לצאת מזה שוב, לקח לי כל כך הרבה זמן להגיע להקלה בכאבים. ופתאום זה שוב חזר. הסיבה שאני שואל את זה כאן היא כי קראתי על דלקת שדרה מקשחת וזה מרגיש כאילו זה מה שיש לי. האם יש לי סיבה לחשוב כך?

13/03/2018 | 21:42 | מאת: משה

תודה רבה!

שלום משה, הסימפטומים שאתה מתאר אינם נשמעים לי טיפוסיים לדלקת חוליות מקשחת. ממליצה להתחיל בירור ראשוני אצל רופא מטפל לרבות בדיקות מעבדה רחבות.

מנהלי פורום ראומטולוגיה