האם שקד שלישי מאוד מוגדל יכול לגרום לכך שהילד נחנק לעתים קרובות?

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

31/01/2024 | 08:08 | מאת: חניגה

שלום רב הנכד שלי בן 4 וחצי עם שקד שלישי מוגדל מאוד והמלצה לניתוח. אנחנו דוחים את הניתוח בגלל חשש מניתוח. אבל שמנו לב שהילד נחנק לעתים קרובות כשאוכל ולפעמים גם בלי אוכל- מהרוק של נצמו למשל. האם יש קשר בין הדברים?

שלום יכול היות קשר. כאשר האף חסום עקב השקד השלישי המוגדל אזי הנשימה נעשית גם מהפה. ואז בעת בליעה במיוחד של מזון מוצק יתכן קושי. פחות מסביר קושי וחנק בעת בליעת רוק אך יתכן

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים