ניתוח כפתורים ושקד שלישי

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

31/12/2023 | 20:53 | מאת: הילה

שלום רב, בני בן השנה וחודש עבר ניתוח כפתורים ושקד שלישי לפני כשבועיים. לפני הניתוח עשה קולות של חיות כמו ברווז גה גה ,צפרדע קווק קווק, כלב הבהב, אמר אור, מים אמאמאמ לאוכל. מאז הניתוח חוץ ממים ואמאמאמ לאוכל לא אומר דבר. כששואלים אותו איפה ראש שם ידיים על הראש, מוחא כפיים כשמבקשים, מבקשים "תן לי" נותן, מגיב לשמו. אני כבר לא יודעת מה לחשוב. הרופא לא אמר שהיה סיבוכים כלשהם בניתוח. מדוע הפסיק להגיד מילים שאמר, אני מודאגת וחרדה. בדיקת שמיעה אמרו לנו לעשות רק לאחר 8 שבועות מהניתוח. בבקשה תשפכו לי קצת אור כי אני מרוסקת. אני לא אסלח לעצמי אם נגרם לו נזק.

שלום יש שינוי של הקול לאחר ניתוח שקד שלישי. הוא הכי בולט בימים הראשונים ואז חוזר יותר למצב הבסיסי. לא סביר שהעדר דיבור כלל קשור ישירות לניתוח יתכן והוא התנהגותי על רקע חרדה . רצוי להבדק שוב אצל הרופא המנתח ולשקול הערכה של קלינאית תקשורת למרות הגיל צעיר מראש לנושא דיבור והפתחות שפתית אך אם היא הייתה קיימת לפני הניתוח אמורה להיות גם אחרי

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים