שעווה באוזן אצל ילד

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

15/12/2023 | 20:22 | מאת: מירב

שלום דר בן 5 . לפני כחודשיים רופא אמר שיש שעווה באוזן ימין נתן לנו טיפות ,באנו אחרי שבוע לביקורת ולא היתה שעווה. היום בבדיקה אצל רופא ילדים שוב ראה שעווה באותה האוזן. הילד לא מתלונן ספציפית על כאבי אוזניים. בשני הפעמים הגענו בגלל וירוס צינון ושיעול. האם יש לטפל בשעווה ? האם צריך מעקב? תודה רבה

שלום לשעווה יש תפקיד הגנתי בגוף והיא מיוצרת לא לחינם. הבעיה מתחילה כאשר יש הצטברות יתר (שנובעת בעיקר מניקוי עצמי ) ואז האוזן נסתמת . כעיקארון אם השעווה אינה חוסמת וכמות אינה רבה אין כל סיבה לנקות אותה

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים