שקד שלישי לילדה בת חמש וחצי

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

09/11/2023 | 19:31 | מאת: אלינור

היי הבת שלי בת חמש וחצי,היינו אצל רופא שאמר שהיא צריכה ניתוח של שקד שלישי. היא באמת נוחרת, לא מריחה מהאף, לא נושמת מהאף. יש לה דום נשימה בלילה ואפילו כשהיא ישנה עם פה פתוח יוצא לה קצף של רוק מהפה שמאוד מלחיץ. האם זה מסוכן והיא יכולה להחניק חלילה בלילה, והאם יש סיכונים רבים לניתוח? הבנתי שהוא יכול לפגוע בדיבור ? ושיכול לחזור שוב השקד וגם שיכול חיות דימומים . אני ממש דואגת לבת שלי ורוצה בטובתה אבל גם הסיכונים מפחידים אז אני באמת לא יודעת מה להחליט לגבי הניתוח. אשמח ממש אם יש לך איכשהו לענות לי , הבנתי גם שבגיל שמונה הוא נעלם השקד השלישי אז לא כדי לחכות אולי? אני באמת לא יודעת . מאוד אודה לך לתשובה שתעזור לי🙏🏻🙏🏻תודה רבה

שלום רב קשה לתת המלצות ללא בדיקת המטופל. בגדול הניתוח עצמו עם רמת סיכון נמוכה והישפור בתסמינים הוא מהיר מאד כך שלמי יש תלונות קבועות ומפריעות לאיכות החיים זה ניתוח רצוי וכדאי . שיפור עצמוני בהחלט קורה אך לא ניתן לדעת מתי ולילד סימפטומטי עדיף לא לחכות

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים