כפתורים באוזנים עם רקע של מסטואידיטיס

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

27/12/2023 | 11:44 | מאת: שרון

שלום בן 2.4 ,עבר מסטואידיטיס במאי שכלל ניקוז המוגלה והכנסת כפתור באוזן שמאל. כחלק מהביקורת בבדיקת שמיעה שנערכה השבוע התוצאות היו - srt ff של 2 האוזנים 35. בטימפנומטריה בשני האוזנים התקבל 0.4 . סירב לאוזניות . הקלינאית תקשורת רשמה שיש ירידה קלה בשמיעה . הבנו שיש נוזלים ב2 האוזנים וככל הנראה שהכפתור בדרך להפלט החוצה. אני חושדת שיש קצת עיכוב בדיבור ביחס לבני גילו. האם לרוב במצבים כאלה יש צורך לחזור על הניתוח כפתורים או שיש פתרון אחר? תודה.

שלום הצורך בניתוח נקבע לפי מספר פרמטרים: משך הירידה בשמיעה וחומרתה, מידת ההשפעה על הדיבור ועוד. נראה שלפי התיאור שמסרת ניתוח חוזר בהחלט מועדף. אך יש לגשת לרופא אאג עם התוצאות להחלטה מושכלת.

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים