מכה באף…אף סתום לגמרי

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

29/12/2023 | 17:45 | מאת: גלית

הילדה שלי בת 4 קיבלה מכה בפנים, נפלה בגן מגובה. נבדקה פעמיים על ידי אף אוזן גרון… כולם התרשמו שאין שבר אבל נבדקה רק חיצונית לא על ידי צילום….. יש לה אף סתום כבר שבוע ימים.. היא ישנה עם נחירות חזקות מאוד… כמה זמן זה אמור לעבור?? האם נשמע תקין?

שלום מהחבלה יכולה להיות נפיחות ובצקת באף, כמו כן דם קרוש בתוך חלל האף כל אלו יכולים להקשות על הנשימה. שבוע זה פרק זמן די ממושך שהתופעה לא תחלוף. מאידך נבדקתם יותר מפעם אחד אצל רופאי אאג ולא נמצא בעיה בבדיקת האף. רצוי לשים מי מלח לאף בתרסיס דבר שיכול לעזור בניקוי ולהקל על הנשימה. במדיה ותלונות החסימה האפית והנחירות ממשיכות צריכה שוב הערכה של אאג עם דגש על בדיקה פנימית של האף כולל בדיקה סיבאופטית. וזאת כוון שהתלונה אינה שינוי במראה האף אלה הקושי בנשימה לצילום אין כל ערך בחבלות אף

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים