בן 8 זקוקים להכוונה.

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

20/01/2024 | 21:45 | מאת: מרים

הילד בן 8. מגיל 3 במעקב שמיעתי. עבר בגיל 3 ניתוח כפתורים שעזר תקופה מוגבלת. מאז במעקבי שמיעה ובדיקות רופא א.א.ג. לפני מס' חודשים אוזניים תקינות בבדיקה ללא נוזלים. בשתי הבדיקות האחרונות התגלה תת לחץ ירידה הולכתית מזערית- קלה 20-25. אנחנו לא יודעים אנא אנו באים...בינתיים מבדיקה לבדיקהואין שיפור. הילד בכיתה ב ללא בעיות לימודיות . משתמשים לעיתים באייר פופר. יש מה לעשות בשלב הזה? ניתוח? מה גורם לכך בעצם? אשמח להכוונה. שנים ארוכות ללא פיתרון. תודה

שלום רב הנזולים באוזן תיכונה וגם התת לחץ נוצרים באותו מנגנון של הפרעה באוורור בין האף לאוזן. התופעה הנ"ל משתפרת עם הגיל ברוב הילדים . לפי התיאור שנמסר המצב סביר למדי. אך חשובה מעבר לבדיקת השמיעה גם בדיקה מיקרוסקופית של האוזן אצל רופא אאף אוזן אחת לחצי שנה . לפני השמיעה מצויינת והשקיעה של עור התוף חמורה ועדיין נדרשת התערבות ניתוחית כך שחשוב להיות במעקב יתכן ולא ידרש דבר

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים