שאלה לגבי חיידק בגרון

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

13/11/2023 | 11:58 | מאת: צביה

היי רופאת השניים נתנתה לבן שלי אנביוטיקה נתתי 8 מ״ל בשעה 12 לאחר שעה הילד התלונן שכואב לו הראש והגרון היה חום 38.8 ואז עשיתי משטח מהיר והיה פס חלש לא ידעתי אים זה חיובי בערב שוב פעם עשיתי לו יצא שלילי הכול לאחר מנה אחד של אנביוטיקה אתמול נתתי שוב מנה של אנביוטיקה ובבוקר לקחתי אותו לאחות לעשות משטח מהיר ולמעבדה ובבוקר עדיין לא נתתי לו אנביוטיקה אבל היה חום עשיתי לו אצל האחיות יצא שלילי ונשלח למעבדה האים יכול להיות ממנה אחד יצא שלילי ולפני זה חיובי האים מה אחד יכולה להשפיעה במידה ובמעבדה יצא שלילי להמשיך באנביוטיקה ?

שלום לא סביר שמנה אחד שינתה את תוצאות המשטח. כעיקרון רצוי לקחת משטח גרון לפני התחלת טיפול אנטיביוטי. רצוי לא הפסיק טיפול אלה לחכות לתרבית המלאה עקב חוסר דיוק מסויים של המשטח המהיר.

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים