ניתוח כפתורים בעקבות ירידה בשמיעה לילד בן 4

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

13/12/2023 | 23:00 | מאת: התייעצות בנושא ניתוח כפתורים

שלום, הילד שלי בן 4.5. עבר בדיקת שמיעה במכון שמיעה שציינה שיש ירידת שמיעה בינונית באוזן ימין וירידה קלה באוזן שמאל. הופנה לניתוח כפתורים בעקבות נוזלים באוזניים. האם מספיקה בדיקת שמיעה אחת כדי להפנות לניתוח? האם יש טיפול שמאפשר מניעת ניתוח? תודה

שלום בדכ רצוי שתי בדיקות שמיעה בהפרש של 3 חודשים בכדי להבין שליקוי השמיעה יחסית עקבי וניתוח מומלץ. לעיתים כאשר ליקוי השמיעה ניכר וגם מפריע מאד תפקודית מסתפקים בבדיקה אחת. זמן הוא המרפא הטוב ביותר וחלק מהילדים משתפרים לבד ( זה ההגיון לחכות את 3 חודשים). טיפול תרופתי לא עוזר כלל ניתן לנסות שימוש במכשור שעוזר לפתוח את החיבור בין אף לאוזן ( earpopper או otovent )

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים