אפקט/השפעה דומה של תרופות

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

06/05/2021 | 16:28 | מאת: שואל

שלום רב. אני מאובחן כסובל מהפרעת חרדה OCD. אני לוקח ויאפקס XR במינון 150 + לוסטרל במינון 150 מ"ג משך 6 שבועות בנתיים ללא שיפור . אני מניח שזה פחות או יותר שווה ערך לכ-220 מ"ג לוסטרל. זה נכון? מתי אני אמור לראות שיפור? במידה ואין שיפור יש טעם בכלל לנסות לוסטרל לבד במינון 200 מ"ג או שזה חסר טעם כי האפקט שלו יהיה פחות או יותר כמו השילוב בין הויאפקס ללוסטרל במינונים שציינתי מעלה.? רב תודות. תודה.

שלום רב. וויפאקס 150 מ"ג מקביל בערך ל-100-150 מ"ג לוסטרל. באופן כללי לא מומלץ לשלב שתי תרופות נוגדות דיכאון במינון גבוה מחשש לתופעות לוואי ותסמונת סרוטונין- עודף ניכר בסרוטונין בתוך הגוף. ממליץ לשקול לוסטרל 200 עד 250 מ"ג בלבד בתוספת אנטי פסיכוטיים במינון נמוך או מעבר לתרופה אנאפראניל- תרופה ותיקה בעלת יעילות גבוהה בטיפול ב-OCD. כמו-כן ניתן לשקול מעבר לתרופה פלובוקסמין- SSRI ייחודי עם יעילות בטיפול ב-OCD. בהצלחה

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה