לקיחת כדורים פסיכיאטריים

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

27/04/2021 | 13:36 | מאת: מלי

שלום, בתי בת 35, לאחר פרידה מחבר, סובלת ממחשבות טורדניות,מדוכאת ובחרדה בשל אי הוודאות לגבי העתיד. הפסיכולוגית המליצה להתחיל טיפול תרופתי. האם לא קיימת אפשרות לוותר על הטיפול התרופתי ולהתגבר על הבעיה? אני חוששת מההשלכות של הכדורים אודה לתשובה

שלום מלי. תחושת דיכאון וחרדות לאחר פרידה מבן זוג הינה תופעה טבעית וצפויה ומאובחנת מבחינה פסיכיאטרית כהפרעת הסתגלות. בדרך כלל הפרעה זו חולפת עם הזמן ולעתים לא נדרש טיפול תרופתי אלא חלוף הזמן או טיפול תמיכתי בלבד. אם החרדה והדיכאון לא חולפים לאחר מספר שבועות, ו/או קיימת פגיעה תפקודית משמעותית בעבודה או בניהול החיים ו/או קיימת חשיבה אובדנית יש צורך בהתערבות תרופתית בתרופות הרגעה ונגד דיכאון ובדרך כלל מדובר בטיפול קצר של מספר חודשים. אם את סובלת מחרדות, נפילךה במצב רוח לאורך שבוע-שבועיים בלבד, ללא פגיעה תפקודית בתעסוקה, לימודים או יום יום וללא חשיבה אובדנית ניתן לשקול טיפול תמיכתי בלבד. בהצלחה

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה