תגובה רעה עם SSRI לחרדות

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

02/05/2021 | 13:49 | מאת: אורן

שלום רב. בעקבות התקפי פאניקה מתמשכים שהובילו לדיכאון, נרשם לי ע"י פסיכיאטר לוסטרל במינון 100 מ"ג. לאחר חודשיים בהם חל שיפור בתסמיני הדיכאון עדיין כל יום בבוקר התרחש התקף חרדה. הפסיכיאטר המליץ לקחת בבוקר ממש כאשר אני קם קלונקס 0.5 מ"ג ובמקביל להעלות מינון לוסטרל ל-150 מ"ג. אני תחת הטיפול הזה כמעט 6 שבועות. בשבועיים האחרונים יש התגברות ממשית של תסמיני חרדה כמו מחנק בבית החזה, קפיצות בשרירי הגוף ותחושת אי שקט גופנית. כאשר אני לוקח קלונקס יש הטבה. האם ירידה חזרה בלוסטרל למינון 100 מ"ג תגרור החמרה של חרדה? לא ברור לי כי אחרי כמעט 6 שבועות לאחר עלייה במינון יש תסמיני חרדה כשעתיים אחרי הלוסטרל הניטל בבוקר. אני כבר מבולבל ונראה כי SSRI לא עוזרים לי לחרדות אלא רק קלונקס ולשעות בודדות. מה ניתן לעשות?

שלום אורן. קודם כל כדאי למצות את הטיפול בלוסטרל ולנסות לעלות למינון 200 מ"ג. נראה כי החרדה לא הוחמרה ע"י התרופה אלא מדובר בהפרעה עמידה אשר התרופה אינה מצליחה כרגע לאזן. אם 200 מ"ג לא יעזור לאחר כחודשיים של טיפול ממליץ לשקול העברה לתרופה אחרת. בהצלחה.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה