כאשר מגוון תרופות לא מסייעות

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

26/04/2021 | 15:24 | מאת: רון

בעל רקע של הפרעת חרדה מתמשכת כרונית. ניסיון לטפל במגוון SSRI -לפני מספר שנים ציפרלקס, פאקסט, רסיטל, ויאפקס XR, רמרון ללא תגובה חיובית משמעותית גם במינונים המירביים המותרים של התרופה בישראל. ניסיון לחיזוק עם אריפלי עד 5 מ"ג גם הוא לא תרם. מגיב רק לקלונקס במינון 2 עד 3 מ"ג ביום. האם מי שלוקה בהפרעות חרדה לא מתמכר לקלונקס כלומר לא צריך להעלות עוד ועוד במינון כדי לקבל את אותו אפקט נוגד חרדה? כך לפחות קראתי במחקר. מה ניתן לעשות עם חרדה כזו עמידה למגוון תרופות? האם יתכן כי מחסור קל בחומצה פולית לפי בדיקות דם היא הגורם לכך ש-SSRI לא עבדו עבורי?

שלום רון. ישנם הפרעות חרדה אשר עמידות יותר לטיפול תרופתי כמו OCD. באופן כללי כדאי לא ליטול כדורי קלונקס לאורך זמן לאור סיכון להתמכרות. הדרך הטובה ביותר להתמודדות עם הפרעות חרדה עמידות היא לשלב טיפול תרופתי יחד עם טיפול פסיכולוגי מסוג CBT. יש מחקרים המראים כי שילוב של חומצה פולית עם תרופות SSRI יכול להועיל באפקט נגד דיכאון. לא חושב שזה יעזור מאוד אבל מדובר בתרופה זולה ובטוחה יחסית לשימוש. בכדאי להתיעץ עם הרופא המטפל. בהצלחה

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה